FGV restaura el Tractor 4 de Rafelbunyol coincidint amb el 125 aniversari de l’arribada del tren al municipi

2062

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha procedit a retirar aquest matí el Tractor 4, exposat com a monument en l’exterior de l’estació de Rafelbunyol, per a iniciar la seua restauració coincidint amb el 125 aniversari de l’arribada del tren al municipi, el que és actualment la Línia 3 de Metrovalencia (Rafelbunyol-Aeroport).

El Tractor 4 forma part de la col·lecció de material històric de FGV i va ser construït per Devís en la dècada de 1930 per a la Compañía de Tranvías y Ferrocarriles Valencianos. Els seus inicis com a tractor de maniobres per a remolcar el material ferroviari del “trenet” estan lligats a la Segona República.

Després de diversos anys fora de servei va ser restaurat i situat com a monument en 1985 quan es va reformar l’estació de Rafelbunyol, amb l’objectiu de preservar i tenir sempre present l’evolució històrica del transport metropolità.

Per al procés de restauració, coordinat i supervisat pel servei de Conservació Històrica de FGV, ha sigut traslladat des de la seua ubicació als tallers de l’empresa adjudicatària a Picassent.

La tornada del Tractor 4 està prevista per al mes de novembre, coincidint amb la data en què es va inaugurar l’estació de Rafelbunyol, el 18 de novembre de 1893, fa 125 anys.

Aquesta restauració forma part de la col·laboració de FGV amb el projecte de commemoració del 125 aniversari de la construcció d’aquesta línia del “trenet”, la principal activitat del qual serà una exposició simultània en les sales d’exposicions dels ajuntaments d’Alboraia, Museros i Rafelbunyol, les tres primeres estacions de la línia, inaugurades en 1893. L’exposició, comisariada per Rubén Pacheco, s’inaugurarà el pròxim 21 de setembre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.