Els veïns de Silla opinen a la segona enquesta popular sobre com ajudar a refugiats o la freqüència de canvi de banda d’estacionament

947

Dins la línia de profunditzar la democràcia a Silla de la mà de la ciutadania participativa i activa en les decisions adoptades al poble, la Regidoria de Transparència, Comunitat i Participació ha convocat la segona enquesta popular de Silla. En esta ocasió, els veïns hauran d’opinar sobre com ajudar als refugiats siris o la freqüència de canvi de banda d’estacionament.

En febrer del 2016 es va fer la primera enquesta popular de la història de Silla on es va decidir l’ús dels centres cívics inacabats del Parc de l’Estació i del Parc de l’Alteró i sobre els espectacles taurins al poble. Segons el Govern municipal, va ser un èxit amb una participació de vora 4.200 persones.
Enguany, l’enquesta popular tindrà cinc preguntes sobre diferents temàtiques relacionades amb la solidaritat amb els refugiats siris, l’ús concret del centre cívic del Parc de l’Estació o la freqüència del canvi de banda del carrer on han d’estacionar els cotxes.

Serà possible votar tant per internet com presencialment, de forma que qui vote d’una forma ja no podrà fer-ho de l’altra. Es podrà votar per internet des de les 00:01 hores del dilluns 20 de febrer fins a les 23.59 hores del divendres 25 de febrer en la plana web ( http://sillaparticipa.com).

Es podrà votar presencialment el dimarts 21 i el dimecres 22 de febrer de 9 a 20 hores en diversos punts de participació arreu del poble com ara els centres de dia del Parc Sant Roc i de Molí de Magalló, el Casal Jove de Reis Catòlics i l’Ajuntament.

Com l’any passat, s’utilitzarà el sistema de recompte Schulze “perquè és un sistema de vot preferencial que compleix amb el criteri de Condorcet, la qual cosa permet identificar l’opció que, comparada amb qualsevol de les altres, és preferida per la majoria absoluta dels votants. Es recomana ordenar totes les preferències en les preguntes amb diverses opcions, perquè d’eixa forma la capacitat d’influència del votant és major”, expliquen des de la Regidoria.

Els resultats és faran públics a partir del 27 de febrer juntament amb la matriu de vots i el full d’Excel amb la programació per a fer el recompte de forma que tothom puga reproduir el càlcul dels resultats.

A continuació, reproduïm el questionari que podran respondre els veïns del municipi:

Primera qüestió. Ajuda per als refugiats siris

L’Ajuntament de Silla ha arreplegat fins al moment 1.325,97 euros en el compte ES85 0081 1476 1000 0116 5920 (Banc Sabadell) per a ajudar els refugiats siris (encara s’hi poden fer donacions). Com que no hi ha perspectives, per ara, de poder acollir refugiats al nostre poble, l’Ajuntament vol destinar els diners, en el termini no superior a un mes, a alguna entitat solidària de reconegut prestigi i solvència que tinga com a objectiu ajudar els refugiats siris.

PREGUNTA: Ordena de l’1 al 3 segons la teua preferència (1 per a l’opció més preferida, 3 per a l’opció menys preferida):

– Desitge que els diners es destinen a entitats espanyoles que ajuden els pocs refugiats siris que han arribat a Espanya.
– Desitge que els diners es destinen a sostindre els camps de refugiats instal·lats en els països al voltant de Síria.
– Desitge que els diners es conserven al compte de l’Ajuntament per si algun dia acollim refugiats al poble.

Segona qüestió. Freqüència de canvi de banda d’estacionament

Als carrers del poble on es pot estacionar el cotxe en una sola vora hi ha costum d’alternar la banda d’estacionament cada primer de mes. Abans es feia cada 15 dies. Hi ha altres pobles on es fa cada 3 mesos. Però no tothom està d’acord amb la freqüència del canvi de banda i és una qüestió de convivència que ens involucra pràcticament a tothom (veïnat que hi vivim, aparquem, circulem i passegem per aquests carrers). Decidirem conjuntament la freqüència de canvi que preferim. El cost d’aquesta mesura és pràcticament nul perquè tan sols caldria canviar els adhesius en els senyals.

PREGUNTA: Ordena de l’1 al 6 segons la teua preferència (1 per a l’opció més preferida, 6 per a l’opció menys preferida): Desitge que la freqüència del canvi de banda del carrer on s’aparquen els cotxes siga de:

– 15 dies.
– Un mes.
– Dos mesos.
– Tres mesos.
– Quatre mesos.
– Sis mesos.

Tercera qüestió

En la Primera Enquesta Popular decidírem conjuntament sobre l’ús dels centres cívics inacabats del parc de l’Alteró i del parc de l’Estació i es va determinar que els dos es destinaren a Centre Social i Juvenil. Si per cada centre haguérem votat un ús diferent, aleshores no hi hauria cap dubte al respecte. Però no podem estar segurs quants dels qui votaren el mateix ús per als dos centres cívics considera que hi ha prou amb un o no.

Seguint el mandat popular, el centre cívic del Parc de l’Alteró ja està projectat i pressupostat i es convertirà en un nou Espai Jove per al poble. Ara cal assegurar-nos si volem dos espais joves o si preferim destinar el centre cívic inacabat del parc de l’Estació a “Local d’esdeveniments per a llogar al veïnat i associacions” (segona opció preferida en la Primera Enquesta Popular).

El pressupost per acabar l’obra és de 195.000 € aproximadament.

PREGUNTA: Desitge destinar el centre cívic inacabat del Parc de l’Estació a:

– Centre Juvenil i Infantil.
– Local d’esdeveniments per a llogar al veïnat i associacions.

Quarta qüestió

Fes les propostes de millora per al poble que consideres més urgents i importants:

Cinquena qüestió

Indica quines qüestions voldries que es preguntaren en la Tercera Enquesta Popular:

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.