Els veïns de Catarroja podran sol.licitar i renovar el DNI sense eixir del poble

1614

L’Ajuntament de Catarroja, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, ha posat en marxa un nou servei perquè els veïns i veïnes de la localitat puguen fer els tràmits de creació i renovació del Document Nacional d’Identitat (DNI) sense eixir de la població. Fins ara, havien d’nar a València o a altres localitats properes.

Funcionaris de la Policia Nacional es desplaçaran una vegada al mes a Catarroja per oferir este servei als ciutadans. Hui s’han fet les primeres proves del sistema i ja s’han pogut renovar alguns DNI de voluntaris.

El pròxim 23 de març atendran per primera vegada aquells i aquelles que necessiten crear o renovar el seu document. S’haurà de demanar cita prèvia en la policia local a partir del pròxim dilluns. Els nous DNI s’entregaran el 28 de març.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Martí Raga ha explicat que la finalitat de la iniciativa és “dinamitzar i agilitzar l’administració pública, perquè estiga cada vegada més a prop de les persones”. “Ara els veïns i veïnes de Catarroja no hauran de desplaçar-se fora del poble per fer estos tràmits”, ha afegit.

‘No et cremes’

D’altra banda, la regidoria de Seguretat Ciutadana en col.laboració amb la d’Educació també han posat en marxa la campanya ‘No et cremes’. La Policia Local començà ahir a visitar els centres educatius de la població per explicar la normativa i l’ús adequat de material pirotècnic als escolars. Es pretén que els més menuts sàpiguen manipular les diferents clases de petards i altres productes d’estes característiques al seu abast amb seguretat, per previndre accidents en el transcurs de les festes de les Falles.

La Policia Local de Catarroja també s’ha sumat a la campanya especial de vigilància i control del cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil, que la DGT realitzarà des del 13 al 19 de març.

El cinturó de seguretat és un element bàsic i fonamental de la seguretat vial i redueix a la meitat el risc de mort en cas d’accident. Actualment, els accidents de trànsit segueixen sent la primera causa de mort en els xiquets majors de 4 anys. Cada any, al voltant de 40 xiquets que viatgen com a ocupants de cotxes moren, i uns 2.950 resulten ferits cada any a l’estat espanyol. D’ells, el 40% no feia ús de cap sistema de retenció infantil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.