Els capitans moro i cristià convidaran a participar en les festes de Torrent

757

La ciutat de Torrent s’engalanarà per a assistir el dilluns a un acte que marca el punt de partida de una de les seues festes més representatives, on els moros i cristians tornaran a la lluitar pel domini del municipi de l’Horta: el Pregó, acte que encetarà les festes de Moros i Cristians 2017.

Moros y Cristianos Torrent 2017El Pregó tindrà lloc en la parròquia de l’Assumpció, on es celebrarà una ofrena als Sants de la Pedra. Tot seguit els Moros i Cristians desfilaran des de la plaça del Raval fins a l’Asil Santa Elena, on els més majors podran afegir-se a la festa i gaudir-ne.

El capità moro, Vicent Simó, i el capità cristià, Vicent Burguera, amb l’alferes mora, Patricia López, i l’alferes cristiana, Concha Gallardo, seran els protagonistes d’este primer acte de festes i s’encarregaran de convidar tots els veïns a participar en les festes.

Les festes continuaran amb el primer parlament i la trabucada. El dimarts dia 25 és la data elegida per a celebrar la primera de les batalles que lliuraran els dos bàndols, mentre que el dijous dia 27 tindrà lloc el segon parlament i trabucada. Les dos trabucades i la Gran Entrada, podran seguir-se en directe a través de pàgina web de l’Ajuntament ( www.torrent.es).

A més del Pregó, la ciutat acollirà altres actes per a tots els públics.

Així, en la programació infantil, la vesprada del dilluns 24, els xiquets i xiquetes gaudiran d’una animació especial per a ells amb diferents castells unflables que estaran situats a la plaça del Dominical. L’horari serà de 18 a 21 hores.

La vesprada continuarà al carrer dels Sants Patrons on la pilota valenciana serà la protagonista. A les 19:30 hores començarà el torn de les partides infantils i després serà el torn de la Partida d’Exhibició de Moros i Cristians. El bàndol moro i el bàndol cristià s’enfrontaran en este joc tradicional valencià. Per segon any consecutiu, els xiquets i les xiquetes podran aprendre i gaudir de l’esport tradicional de la nostra terra i així acostar els més joves a la pilota valenciana.

A les 21:30 hores començarà el Talent Show TV Invictus Xou a la plaça de la Llibertat. En el programa presentat per Quique Peña i promogut per Canal 7 Televalencia, els veïns i veïnes de Torrent demostraran els seus dots artístics per al cant i el ball.

I el dia finalitzarà amb música de la mà del concert extraordinari de la Unió Musical de Torrent a la plaça de l’Església per a oferir als torrentins i torrentines una vetllada de música en bon ambient

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.