El poeta Vicent Andrés Estellés reviu a la veu del cantautor Pau Alabajos i a les estàncies del Museu de l’Horta Sud

724

El Museu Comarcal de l’Horta Sud és un dels principals escenaris del nou videoclip que prepara el torrentí Pau Alabajos, junt a tot l’equip tècnic audiovisual. El cantautor, que ret homenatge al poeta valencià Vicent Andrés Estellés amb un nou disc on musicalitza 12 dels seus poemes, va triar el Museu comarcal perquè, assegura, “per a mi és molt especial, és com una segona casa”.

Amb la idea d’ambientar un dels poemes més especials d’Estellés, l’equip tècnic de la producció d’Alabajos va sol·licitar el permís al president de la institució i la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, per rodar les escenes més íntimes del vídeo.

En un any molt especial per a la memòria del poeta valencià, Alabajos recrea així la Sonata d’Isabel dins del disc Ciutat a cau d’orella, primer text d’Estellés en valencià.

“Una fotografia de fa mil anys, o de fa quatre dies”

Arran d’una fotografia del jove Estellés junt a la seua dona Isabel Lorente -imatge cedida per la pròpia família del poeta de Burjassot- es desenvolupa la trama ambientada en aquell 1948.

Així, les escenes principals han estat gravades al dormitori de matrimoni i al corral de la casa que conforma el Museu Comarcal. “L’equip tècnic es va enamorar de l’espai en quant el van veure. Una casa típica de l’Horta tan ben conservada i recreada”, comenta l’autor.

L’estrena del videoclip Sonata d’Isabel de Pau Alabajos està programada per al mes de setembre, coincidint possiblement amb el dia del naixement d’Estellés (4 de setembre).

El Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March és un centre de conservació, difusió, investigació i exposició del patrimoni cultural de la comarca, implicat en la dinamització social i cultural del seu territori i senyals d’identitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.