El Bloc considera que les ajudes municipals a l’educació infantil vulneren el dret d’igualtat

0
102
Bankia

El Bloc ha presentat al•legacions al Reglament per a la Concessió d’Ajudes amb Destinació a l’Escolarització en Educació Infantil (de 0 a 3 anys), aprovat inicialment pel govern municipal, al considerar que vulnera el dret d’igualtat.
Tal com recull este reglament, s’hi podran acollir de manera preferent únicament les famílies empadronades a Meliana que porten els seus fills o les seues filles a un dels tres centres d’educació infantil que hi ha al municipi, concretament a l’escoleta Ninos.

Per al portaveu del Bloc, Josep Riera, “esta decisió és del tot injusta i vulnera el principi d’igualtat recollit en la Constitució” ja que les tres escoletes que hi ha al poble estan gestionades per empreses privades i tenen uns preus semblants. Per això, com diu el responsable valencianista, “no s’entén de cap manera que melianers que paguen els seus impostos no puguen acollir-se en igualtat de condicions a un Reglament municipal d’ajudes amb una convocatòria pública”.

“La contradicció és major si es té en compte que l’Ajuntament té aprovats altres reglaments i ordenances en l’àmbit educatiu que no fan cap distinció de centre escolar, com ara les ajudes al menjador escolar”, ha explicat Riera.

Tot això, assenayala el portaveu del Bloc, “fa pensar que no s’han aplicat criteris objectius per a beneficiar el conjunt de la ciutadania, sinó que hi ha hagut altres motivacions que poden provocar una situació de discriminació entre veïns i veïnes de Meliana”.

“Així, ens trobem també que les dos xicotetes empreses d’ensenyament que treballen al poble des de fa dècades ixen perjudicades respecte d’una escoleta, de nova creació, que pertany a un gran grup empresarial de fora del poble”, conclou el portaveu nacionalista.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here