El 3 d’octubre Carme Teatre estrena ‘Barracó 62’, de Joan Alfons Gil Albors, dins dels actes del seu 25 aniversari

626

El dia 3 d’octubre, entre els actes de celebració del seu 25 aniversari, la Sala Carme Teatre estrenara l’obra BARRACÓ 62 de Joan Alfons Gil Albors, escrita en 1963 i Premi Joan Senent de Teatre el mateix any.

Nascut a Alcoi en el 1927, Gil Albors és autor de reconegut prestigi a nivell nacional. La seua extensa producció dramàtica, tant castellana com en valencià, ha sigut premiada diverses vegades i representada en teatres de tot el país. Amb Barracó 62, va ser pioner en la recuperació del valencià per a la nostra escena després de la postguerra.

Presentación de la obra.

L’obra s’allunya del contingut localista per a situar-se en una esfera més universal que l’emparenta amb l’existencialisme. A partir de l’interrogació sobre el sentit de la llibertat, s’insereix l’home en un univers advers, un camp de concentració, on uns personatges arquetipics, que funcionen com a experiment de la condició humana, no tenen escapatoria.

Barracó 62 s’inclou dins del projecte AMB EL TEXT PER DAMUNT, amb el que CARME TEATRE s’esforça en donar a conèixer la trajectòria del teatre en la nostra llengua durant els segles XX i XXI, a través d’autors i textos representatius de cada època literària. Es tracta de recuperar, per a la nostra escena, autors fonamentals de la nostra dramatúrgia, també obres oblidades o que ja no es representen al nostres escenaris, per a donar una visió de l’evolució de la nostra literatura dramàtica en estos dos segles.

L’estrena, amb la presència de l’autor, J. A. Gil Albors, al qual se li farà un homenatge després de la funció, tindrà lloc a la sala Carme Teatre el proper 3 d’octubrea les 20:30 hores. L’obra es mantindrà en cartell fins al 13 d’octubre amb el mateix horari.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.