Divalterra participa en un fòrum sobre política energètica i desenvolupament sostenible a Europa

658

L’empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, va participar ahir en el fòrum ‘Retos y oportunidades de la política energética y desarrollo sostenible europea’ de la Cámara de Comercio de Valencia, que va tindre lloc a l’Escola de Negocis Lluís Vives del Parc Tecnològic de Paterna.

camaraSegons els gerents de Divalterra, Agustina Brines i Víctor Sahuquillo, “aquesta iniciativa promoguda per Cámara Valencia suposa una magnífica oportunitat per avançar en el camp de la sostenibilitat, cosa que forma part de l’essència mateix de les activitats d’aquesta empresa”. En aquest sentit, Sahuquillo i Brines destaquen “la gran sintonia existent entre la Cámara i Divalterra, com demostren els diferents programes d’actuació que s’estan desenvolupant de forma coordinada”.

Agustina Brines, que va intervindre en la taula inaugural del fòrum, va afirmar que “el concepte de sostenibilitat forma part de la pròpia naturalesa de Divalterra, i s’aplica de forma transversal en totes les seues àrees i departaments; i de manera directa a les àrees de Gestió forestal i del medi rural, Regeneració de zones verdes i Medi ambient”.

Brines va avançar que “des de Medi ambient de Divalterra ja s’està treballant davall les directrius de l’àrea de Medi ambient de la Diputació de València per al desenvolupament del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia”. “La nostra atenció se centra especialment en les entitats locals que, per la seua pròpia estructura i naturalesa, tenen difícil l’execució d’accions coordinades i efectives per lluitar contra aquest gran monstre que és el canvi climàtic”, va concloure la gerent.

Així mateix, la gerent de Divalterra ha afirmat que la lluita contra la variació global del clima “és el major desafiament en matèria mediambiental de la història moderna del nostre planeta. Per això, els gestors públics hem de fer un pas endavant, siga el que siga l’organisme o institució a la qual pertanyem”.

Lluita contra el canvi climàtic

D’altra banda, la responsable de l’àrea de Medi ambient de Divalterra també va participar en el fòrum ‘Reptes i oportunitats de la política energètica i desenvolupament sostenible europea’, concretament en la taula ‘Lluita contra el canvi climàtic’. En aquest col.loqui, es van destacar les actuacions que s’estan realitzant per al Pacte de les Alcaldies, del que formen part 142 municipis de la província.

El Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia és el principal moviment europeu en el qual participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de 2030, millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.