Desenes de persones es concentren a Moncada contra les retallades en els serveis públics

0
85
Bankia

Seguint la crida de la Plataforma en defensa de l’escola pública de Moncada i Alfara, el dijous dia 9 de febrer més de 700 persones, segons els organitzadors, es concentraren a l’avinguda de la Mediterrània per protestar contra les retallades dels serveis públics i, concretament, de l’educació pública.
Els assistents a l’acte eixiren des de cada centre educatiu de Moncada i Alfara, també participaren membres d’altres col•lectius de la localitat. En finalitzar, es va anunciar una nova concentració el pròxim 23 de febrer.

Els participants a l’acte portaven pancartes en què es podien llegir lemes com ‘Menys eventos, més educació’, ‘Volem una educació publica i de qualitat’ o ‘Un suspès en educació’. Alumnes de l’IES presentaren un rap contra les retallades, creat per a l’ocasió.

Durant la concentració, membres de la Plataforma llegiren un manifest en què posaren de relleu que “el Govern valencià tracta d’estalviar més de 1.000 milions d’euros a partir de mesures com la reducció de salaris, retallada de jornades laborals i l’acomiadament d’un 25% de personal interí en les diferents institucions públiques: Ensenyament, Sanitat, Hisenda, Justícia i Investigació”.

A més, van deixar constància que “les conseqüències d’aquesta actitud ja estan fent-se ben paleses als centres educatius de Moncada amb qui la Conselleria deu entre deutes i retallades 800.000 euros. A més, cal afegir l’impagament dels bonollibres i les beques de menjador, també es reduirà la qualitat assistencial als centres de salut, on es veurà augmentat el nombre de pacients a què ha d’atendre cada metge, així com les greus conseqüències sobre el teixit comercial i econòmic de la població, que patiran les conseqüències del descens en el consum”.

L’acte va finalitzar amb la crida per participar a la propera concentració que tindrà lloc el 23 de febrer al mateix lloc per “continuar protestant com a poble contra aquest atac a la dignitat dels serveis públics de tots i totes” i també a la manifestació convocada a València el dia 25 de febrer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here