Un curt del col·lectiu cinematogràfic Palleter Films de Paiporta competeix en el Festival de Sitges

3078

El curt La reina de la casa, gravat amb tecnologia de 360º i obra de la directora i guionista paiportina Ester Paredes, ha sigut exhibit en la secció oficial del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya, conegut més popularment com el Festival de Sitges, que enguany arribava a la seua 50 edició.

La peça es va gravar a l’embassament de Benagéber i en ella van col·laborar en tasques de maquillatge, tècniques i d’actuació membres del col·lectiu cinematogràfic de Paiporta Palleter Films, format en bona part per paiportins i paiportines amb inquietuds pel cinema. La reina de la casa ha format part del concurs en la secció Samsung Cocoon, de recent creació, i reservada per a pel·lícules amb aquest format panoràmic o de realitat virtual.

L’entrada en concurs al Festival de Sitges ha implicat la projecció de la pel·lícula en 18 ocasions al llarg de tot l’esdeveniment, i la seua competició amb altres curts amb molt més pressupost. “El curt el gravàrem en un matí, tot i que la preparació fou llarga, i no el vàrem moure. Després, quan es va crear la secció de 360º en Sitges, em varen animar a presentar-lo, encara que jo no tenia massa esperances. Primer pensava que simplement el projectarien, però anàrem passant filtres fins que ens varen comunicar que entràvem en el concurs”, ha explicat la directora i guionista, Ester Paredes, que actualment treballa per a la productora El Terrat.

La reina de la casa, accessible a través d’aquest enllaç, situa els problemes de relació entra una mare i la seua filla adolescent enmig d’un paisatge d’apocalipsi zombi. En la gravació del curt varen arribar a participar una vintena de paiportins i pairpotines, inclosa l’actriu que encarna la filla, Naiara Escribano. De fet, Palleter Films és un col·lectiu sorgit d’un grup de mares i pares del CEIP Jaume I de Paiporta. La pel·lícula es va començar a projectar al Festival de Sitges el passat dia 5 i es podrà veure fins a aquest diumenge. La peça compta amb la col·laboració de la productora Opabinia Films i la producció executiva de Mia Font i Mikel Urmeneta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.