Artistes valencians i holandesos exposen conjuntament en Wageningen a l’abril i a l’octubre, a Puçol

2472

A l’abril, un grup d’artistes de Puçol va participar en la Ronda Cultural celebrada en Wageningen (Holanda). La segona part del projecte artístic en què participen 16 artistes holandesos i valencians s’està celebrant del 7 al 15 d’octubre a Puçol: davall el títol Laberint, l’Espai Social La Barraca, la Casa de Cultura, els carrers del nucli antic i la plaça de l’Ajuntament acullen distintes actuacions obertes al públic.

Del 15 al 25 d’abril, una desena d’artistes de Puçol es va desplaçar a Wageningen per a compartir actuacions artístiques amb un grup d’artistes holandesos, en l’anomenada Ronda Cultural. Manel Alonso, Pedro García Lozano, Manolo Benages, Vicente Gascó, Soledad Benajes, Visi Planells, Mercé Claramunt, Leonor Seguí, Carmen Cebrián, María José Tornero, Sergio Formoso i la col·laboració de Josep Miret amb l’Escola Municipal de Dolçaina van ser els artistes de Puçol desplaçats a Holanda per a compartir les seues obres amb Jan den Besten, Anneke Rot, Colette Bloos, Clem Sluijsmans, Joke van Erkel i Laurens van Der Zee.

“En eixa ronda, també vam ser invitats a participar en els actes d’altres grups artístics”, recorda Leonor Seguí. “Vam estar en exposicions, concerts, visitarem els seus estudis de treball (com l’atelier July Leesberg o el atelier Theepauze) i també vam conéixer les cases particulars dels nostres amics holandesos, a més  de recórrer els museus com el Kröller Müller Vertrek, la Ciutat Universitària i passejar pels carrers i el mercat de Wageningen”.

Junt amb totes eixes visites, el projecte central va ser Gegants del vent, una instal·lació conjunta del grup format per valencians i holandesos, a base de milers de posits, creant una aspa gegant de múltiples colors i amb la participació activa dels visitants.

“Els posits van ser dibuixats un a u per tot el grup i posteriorment apegats segons el disseny de l’aspa, participant, també, el públic que ens visitava”, recorda Leonor.

Este projecte comú incloïa una performance anomenada Molinet, a base de música i expressió corporal de tot el grup, a la que es va sumar una exposició d’obra personal, en l’antic edifici Duivendaal, cedit per l’Ajuntament de Wageningen per a participar en la Ronda Cultural anual que se celebra en esta ciutat.

La segona part d’este intercanvi artístic es desenvolupa a Puçol del 7 al 15 d’octubre, durant els actes culturals entorn del 9 d’Octubre organitzats per l’Ajuntament. A més, holandesos i valencians estan creant una sèrie d’accions artístiques (poesia, música, escultura, ceràmica i pintura) del 10 al 13 d’octubre en la Casa de Cultura, la plaça de l’Ajuntament, els carrers del Nucli Antic i La Barraca.

“El dia més important és el divendres 13 que tindrà dos actuacions conjuntes”, finalitza Leonor Seguí. “Al matí, projeccions en el cine de la Casa de Cultura de tot el que ha suposat l’experiència entre Wageningen i Puçol, actuació musical de tabal i dolçaina valenciana, junt amb acordió i flauta holandesos, seguits de la recepció oficial per part de l’Ajuntament. A la vesprada, l’exposició Laberint en la plaça de l’Ajuntament junt amb un cercavila pel nucli antic de Puçol”.

@hortanoticias en Telegram

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.