Compromís vol que Paiporta siga el primer municipi valencià en donar suporta la despenalització de la mort digna

1059

El grup municipal de Compromís a l'ajuntament de Paiporta durà al ple del mes de febrer una moció per impulsar la divulgació d’aquests i reclamar l'elaboració d'una llei d'eutanàsia. Si s’aprova, Paiporta serà el primer municipi del País Valencià en donar suport actiu a la despenalització de la mort digna.

Rafa Gadea, regidor de Benestar Social a Paiporta, ha anunciat la moció en el transcurs de una xarrada sobre ‘Drets sanitaris al final de la vida’ que ha celebrat Compromís per Paiporta. La jornada ha comptat amb la intervenció de Carmen Alberich, metgessa i vicepresidenta de l’associació Dret a Morir Dignament-Comunitat Valenciana (DMD); i el propi Gadea.

A la xerrada es va incidir en la necessitat de normalitzar les converses sobre la mort entre familiars i entorns propers com a un acte d’intimitat i de confiança, a més de fer el testament vital, un document que “ajuda a afrontar en pau el final de la vida” i demanen que s’adopten mesures perquè es permeta visualitzar ràpidament des de la consulta mèdica, segons Alberich. Per això des de DMD es va instar a lluitar pel dret de mort digna, “perquè tenim dret a decidir sobre el nostre cos”.

Així mateix es va posar l’alerta sobre la forta campanya de desinformació que ha començat des de la dreta per tal de posicionar el dret a la mort digna com una obligació en comptes d’un dret. “Les cures pal·liatives no entren en contradicció amb l’eutanàsia. Les dues son necessàries i compatibles. Ramón Sampedro o María José Carrasco disposaven d’excel·lents cures pal·liatives, però volien l’eutanàsia”, segons Gadea.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.