Compromís per Meliana creu que el superàvit a la liquidació de 2014 es deu a la no execució d’inversions previstes

0
157

Amb motiu de la liquidació dels pressupostos municipals del 2014, el Govern municipal de Meliana va destacar l’elevada quantitat del superàvit, 700.000 euros segons les seues declaracions, paraules que, per a Josep Riera, portaveu de Compromís per Meliana, “són del tot electoralistes i amaguen una realitat ben diferent a l’expressada per -l’alcalde- Pedro Cuesta que, de nou, tracta d’enganyar els melianers”.

Així, el portaveu valencianista en l’últim ple ordinari amb l’informe de l’interventor i els diferents documents de la liquidació, va assenyalar que una part molt important del superàvit es deu a la no execució de les inversions previstes i pressupostades al 2014, aproximadament 400.000 euros, “que el PP està executant ara, a pocs mesos de les eleccions per a donar la imatge que en esta legislatura s’ha fet alguna cosa. Concretament, actuacions en les vies públiques, la remodelació de l’últim tram del jardí de la Closa, el pla de nuclis i altres”, explica Riera.

“D’altra banda, l’alcalde tampoc explica que una altra part del superàvit es deu al fet que durant el 2014 a Meliana encara hem pagat un tipus de la contribució urbana (IBI) molt elevat, el 0, 80% -realment el 0, 84% en molts casos per l’augment extraordinari imposat pel govern central de Rajoy-. Això ha suposat un excés d’ingressos per l’IBI, respecte de la previsió, de 241.000 euros”, afegeix el regidor de Compromís.

Per últim, assenyala Riera que el PP ha augmentat partides com ara atencions protocolàries i les indemnitzacions als membres del govern municipal i “ha deixat d’executar al voltant de 75.000 euros de les partides socials destinades a cobrir les necessitats més bàsiques dels melianers, diners que han passat a engrossir eixe superàvit tan triomfalista dels populars”. Partides com ara les ajudes socials, en què no s’han gastat 26.000 euros, el 33% dels 76.000 euros que hi havia pressupostats; o els 20.500 del pla de mesures extraordinàries per al foment de l’ocupació, que tampoc s’han gastat; i altres quantitats de partides com ara l’assistència nutricional, el menjar a casa, la partida de cooperació, les beques per a l’escoleta, etc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.