Compromís per Alboraia intenta que l’Ajuntament es posicione contra el projecte de la variant de Tendetes

328

 

Alboraya. AyuntamientoLa Diputació de València ha anunciat l’exposició pública del projecte bàsic d’acondicionament de traçat, carril bici i variant de Tendetes en la carretera CV-311 d’Alboraia a la V-21 (S-437PB). L’anunci marca un termini de 30 dies hàbils per a sometre el projecte a informació pública i per a la presentació de possibles reclamacions pel que el grup de Compromís a l’Ajuntament d’Alboraia ha presentat una moció per a que el Consistori es posicione en contra d’aquest projecte.

Segons Compromís, el projecte en exposició pública planteja una sèrie de problemes per al poble d’Alboraia com són el efecte cridada per al trànsit pesat (camions) i per al trànsit de turismes a més de que s’augmentarà la velocitat, o l’augment de trànsit procedent de la V-21 que provocarà una minva en la qualitat de vida del nucli urbà tradicional d’Alboraia.

A més, Compromís argumenta que en el projecte no queda clar quina serà l’administració responsable de fer front a les indemnitzacions per expropiació. “Aquest dubte és molt preocupant quan la situació econòmica de l’Ajuntament d’Alboraia és molt delicada. A més les expropiacions estan valorades inicialment en mig milió d’euros però podrien ser més diners si hi haguera algun tipus de reclamació per part dels propietaris”, expliquen des del grup de l’oposició.

La moció també argumenta que el projecte afectarà a terres agrícoles protegides i en explotació i a camins agrícoles d’accés als camps i alqueries que desembocarien en una via ràpida augmentant exponencialment el risc d’accident i prejudicant greument la qualitat de vida dels veïns afectats a més de que afectarà greument el vaor paisatgistic de tot l’entorn, “afectant negativament tant al valor immobiliari de les propietats com als negocis d’hosteleria que han trobat en eixe entorn privilegiat un reclam per als seus negocis”.

A més, Compromís critica que el projecte ha arribat a l’Ajuntament d’Alboraia quan ja havien passat dies de l’exposició pública, així como que hi ha diferents administracions que plantegen intervencions per a facilitar l’accés des de la V-21 a la ciutat de València pel que no es justifica una via d’alta densitat i pensada per a grans velocitats per horta protegida i que no s’han estudiat altres alternatives per a un carril bici que duguera a la platja sense afecció per a l’horta i d’una forma més segura.

Per tot aixó, el grup municipal de Compromís demana al ple manifestar a la Diputació de València el malestar de l’Ajuntament d’Alboraia per no haver sigut informat abans d’obrir el procés

d’exposició pública; que l’Ajuntament manifeste la seua oposició al projecte; que es comprometa a fer al·legacions dins del termini d’exposició pública i que done trasllat de la moció al president de la Diputació i als portaveus dels diferents grups polítics presents en la Diputació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.