Compromís per Alboraia deixa la porta oberta a un pacte de govern però planteja al PSPV 10 punts innegociables

1
241

Alboraya-Compromis-ediles-nueva-legislatura

Compromís per Alboraia ha decidit en assemblea deixar la porta oberta a un pacte de progrés per al govern d’Alboraia, i convocarà una assemblea oberta al veïnat per a explicar la seua decisió definitiva.

Tot i això, Compromís ha demanat per a entrar a governar enumerem una sèrie de condicions que ja s’han transmés al PSOE “i que van en la línia d’una major transparència municipal, a l’empresa pública EGUSA, i un canvi en la política urbanística”.

Compromís ha demanat compartir l’alcaldia, donada la curta diferència de 349 vots existent entre ambdós partits (7 regidors PSOE, 6 Compromís), fet que el PSOE s’ha negat rotundament a compartir-la.

Després de la negativa socialista, Compromís ha plantejat la possibilitat d’un pacte de progrés “que giraria al voltant de les propostes que venim fent des de la darrera legislatura: canvi de la política urbanística; pla d’estabilització financera que contemple seriosament solucions al deute heretat del PP; i l’establiment d’una autèntica política de transparència total a l’ajuntament i organismes o empreses dependents”.

El pacte que ha proposat Compromís al PSPV d’Alboraia té 10 punts que per a la formació nacionalista són innegociables.

Els punts són la retirada immediata del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) tal com està redactat a hores d’ara; una rectificació de la gestió de l’empresa pública de l’Ajuntament d’Alboraia EGUSA; la presa de decisions per consens entre les forces de progrés; exigir a la nova Generalitat Valenciana la condonació absoluta del deute del Metro i el reintegrament del pagament ja realitzat; accés a la informació municipal que la llei reconeix; que el personal del departament de comunicació de l’Ajuntament d’Alboraia siguen triats per concurs públic; actualitzar al dia la comptabilitat municipal; l’assignació prèvia de regidories, amb plenes competències en les àrees de responsabilitat i un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament d’Alboraia que inclourà la possibilitat que el públic interessat en un determinat tema puga participar en el moment del debat.

Compromís vol que el pacte entre les forces de progrés siga per a conformar majories “i no per a buscar l’aliança ara amb nosaltres, ara amb el PP, segons li interesse”.

Per a Compromís, “aquest pacte estarà supeditat al compliment de tots els punts anteriors, per escrit, i signat pels partits que hi vulguen adherir-se”.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.