Compromís per Alboraia acceptaria entrar la Junta de Govern en condicions, amb veu i sense vot

0
200

Alboraya-Compromis-ediles-nueva-legislatura

La proposta de l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarria, a la resta de grups per a participar en la Junta de Govern local ja te resposta per part de Compromís. La seua portaveu Angels Belloch explica que el seu grup vol participar en la Junta de Govern d’Alboraia amb veu i sense vot “sempre i quan l’alcalde transferisca competències al Ple i la Junta per a una major transparència”.

Belloch afirma que Compromis per Alboraia està a favor de la màxima transparència en la gestió i funcionament dels organismes municipals i a favor de participar en els òrgans de gestió de l’Ajuntament d’Alboraia “per posar d’aquesta forma els nostres vots i treball al servei d’Alboraia”.

Dit això, la portaveu de Compromís manifesta a Chavarria que per acceptar la seua proposta“cal transferir totes les competències que legalment es puga des d’alcaldia o els regidors delegats al Ple municipal, òrgan de la màxima representativitat de l’Ajuntament d’Alboraia. Aquelles competències que actualment té l’alcalde o tenen els regidors delegats i no permeten un funcionament fluïd de l’administració, que passen a la Junta de Govern”.

Per a Belloch, “el compliment d’aquestes mesures és totalment necessari per aconseguir una major transferència: tant la Junta de Govern Local com el Ple, són més representatius que organismes unipersonals com alcaldia o un regidor delegat”.

Compromís per Alboraia també afirma que en la proposta de l’alcalde, “el pes que l’alcalde atorga al seu grup, el PSOE, és major que el que té al Ple, i en ares a una major transparència, el pes del PSOE hauria de ser proporcional a la força que el veïnat li ha donat en les eleccions”

Segons la proposta, el PSOE s’atribueix 4 dels 8 regidors, que completat amb el vot de qualitat de l’alcalde, vol dir que són 5 de 9. Això, segons Belloch, “significa que el PSOE, que va traure 3.410 vots, un 26, 74% dels 12.749 vots en les eleccions municipals, amb aquesta proposta s’atribueix un 55, 5% dels vots en la Junta de Govern”.

Belloch recorda que el fet de formar part de la Junta de Govern, un òrgan col•legiat de govern de l’Ajuntament d’Alboraia, compromet des del punt de vista jurídic. Això vol dir que l’alcalde i el PSOE s’atribueixen l’única capacitat de gestió, però volen compartir les responsabilitats de la gestió.

Tot i això “en ares a participar en el màxim d’òrgans de gestió, i per a una major transparencia”, Compromís ha oferit al PSOE participar com a oients, sense vot, però amb veu, amb la possibilitat de poder aportar i construir una Alboraia millor. A més, el fet de participar així de la Junta de Govern estalviaria la dieta que cobra el regidor o regidora de Compromís.

Compromís també demana que, per a ser més transparents encara, les Juntes de Govern es facen al saló de plens, i es graven, per tal de poder accedir a l’àudio, “com a altra ferramenta de transparència i per a què els regidors i regidores de l’ajuntament puguen tindre accés” I pel que respecta al funcionament, a més, “ens agradaria saber, si és possible, amb quina antel•lació es podrà accedir als expedients de la Junta de Govern Local”, segons Belloch.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.