Compromís per Mislata reclama al Ministeri de Justícia recursos contra la violència masclista

1043

El regidor i portaveu de Compromís per Mislata, Javier Gil, ha presentat una moció per instar al Ministeri de Justícia a dotar al jutjat de Mislata dels recursos necessaris per a reduir el temps despera en els procediments judicials en matèria de violència de gènere. La violència masclista és una xacra que hem deliminar entre totes i tots, i nou mesos d’espera de mitjana és una xifra escandalosa, encara més quan la mitjana estatal està en 1,7 mesos”, ha comentat Gil.

La iniciativa naix del treball realitzat pels senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, el passat mes de setembre al Senat. La resposta que van rebre els senadors a la pregunta plantejada a la Càmera va ser que la durada mitjana dels procediments judicials en matèria de violència de gènere és d’1,7 mesos a l’estat espanyol, mentre que als jutjats de Mislata el temps d’espera arriba als 9 mesos, essent aquest municipi on el temps d’espera és el més elevat de tota la província de València.

És per això que Compromís per Mislata proposa a l’Ajuntament de Mislata que es sume a la iniciativa de Compromís d’igualar les càrregues de treball entre els diferents jutjats i dotar de més recursos el jutjat de Mislata per poder agilitzar els procediments de violència de gènere.

Lluitar contra la violència de gènere va més enllà de signar pactes i llegir declaracions, s’han de transformar les polítiques i això exigeix reivindicar un finançament i inversions justes que ens dote dels recursos que necessitem per fer un pas més contra la violència masclista”, ha opinat Gil.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.