Compromís demana una ponència de valors casdastrals per al nucli de Roca

568

compromís melianaCompromís per Meliana ha presentat una moció perquè l’Ajuntament de Meliana sol·licite a la Gerència Regional del Cadastre una ponència parcial dels valors cadastrals per al nucli de Roca, atés que la seua particularitat i realitat urbanística fan que el desenrotllament i el creixement siga lent, atés també el poc creixement poblacional. Això fa que, durant molts anys, terrenys que hui encara són camps d’horta productiva, i probablement durant bastants anys més, estiguen pagant una contribució urbana (IBI) no ajustada a la realitat.

Com exposa el portaveu de Compromís, Josep Riera, “esta mateixa situació va justificar que l’Ajuntament iniciara el procés d’una ponència parcial de valors per a alguns polígons del nucli de Meliana, però el govern municipal no va incloure el nucli de Roca”. D’eixa sol·licitud de ponència, la Gerència ha aprovat uns nous valors per a la unitat d’execució núm 1 del PGOU, vigent des de 1991, que no està executada.

És el mateix cas del nucli rural de Roca, el Pla de Reforma Interior i Millora (PRIM) del qual encara no s’ha executat i que, per les particularitats del nucli, tindrà un desplegament lent i complex. Com diu el responsable valencianista, “això fa que els veïns de Roca propietaris dels camps inclosos en el PRIM no consideren just els 23 anys que estan pagant com a solars terrenys que hui encara són camps d’horta i que això continue allargant-se en el temps”.

Riera recorda que el Tribunal Suprem ja s’ha pronunciat en este sentit sobre una sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Extremadura, i fixa una doctrina d’interpretació que té caràcter vinculant per a tot l’Estat espanyol. Eixa sentència entén que gravar amb l’impost urbà terrenys que no deixen de ser agrícoles podria suposar “una vulneració del principi de capacitat econòmica”.

Finalment, el portaveu de Compromís entén que “la petició dels propietaris inclosos en el PRIM de Roca és justa i s’ha de resoldre. A més, el fet que l’Ajuntament haja fet un procés recent de ponència de valors cadastrals ha de permetre que este nou procés que es demana siga més ràpid”. Este procés permetria complir amb allò que ha dictaminat el Tribunal Suprem.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.