Compromís Burjassot presenta una moció per garantir la transparència en el procés de sel·lecció d’ocupació pública

0
302

Compromís per Burjassot, amb la intenció de garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés en l’ocupació pública, ha presentat una moció conjunta amb el PSPV per regular les bases per accedir al treball ofertat per l’Ajuntament i que es debatrà al pròxim ple municipal.

En paraules del portaveu de Compromís, Emili Altur, proposem que les bases de les convocatòries seran acordades en el si de la Mesa General de Negociació dels empleats públics, i que els membres dels Tribunals de Selecció seran nomenats d’entre les funcionàries i funcionaris de carrera de la plantilla, per l’Òrgan de Govern de la Corporació, garantint que la seua pertinença als tribunals siga sempre a títol individual, i garantint la paritat entre homes i dones”.

Per tal d’assegurar la professionalitat dels membres del Tribunal, aquests hauran de ser funcionaris o funcionàries que tinguen una titulació igual o superior a la requerida per als llocs de treball que s’hagen de proveir. A més, la Mesa General de Negociació fixarà un llistat de components de l’òrgan especialitzat i permanent per a la selecció del personal funcionari i laboral, contenint professionals dels diferents grups i subgrups i professions que componguen la plantilla de l’Administració, i quedaran exclosos els que ja hagen actuat en un procés anterior, mentre hi haja prou components per la propera.

Tal com diu Altur, “amb aquestes mesures pretenem acabar d’una vegada per totes amb el greu problema d’enxufisme que pateixen la immensa majoria dels Ajuntaments del nostre País, i dóna pas a una política feta per a la ciutadania, i no per a classes benestants”. “Ens felicitem de comptar amb la col·laboració del PSOE en aquest tema”, conclou.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.