Carla Antonelli presenta el documental sobre la seua trajectòria dins 'Trau l'Orgull Paiporta'

624

Trau l'Orgull Paiporta, les activitats de celebració al voltant del Dia de l'Orgull organitzades per la Regidoria d'Igualtat de l'Ajutnament de Paiporta, va viure aquest dimarts un dels moments més esperats. Es tractava de la projecció del documental El viaje de Carla, que va comptar amb la seua protagonista, la diputada a l'Assemblea de Madrid i activista LGTBI Carla Antonelli.

La política, una de les primeres persones trans visibles que va ocupar un càrrec públic a Espanya, va estar acompanyada pel director del film, Fernando Olmeda, l'alcaldessa, Isabel Martín, i la regidora d'Igualtat, Maribel Albalat. Amb totes i tots, i amb el públic assistent, Antonelli va compartir reflexions en acabar la projecció.

El viaje de Carla conta com va viure Antonelli els primers anys de visibilitat, la lluita que ella i el conjunt d'activistes LGTBI han mantingut viva durant dècades per la igualtat de drets, contra les agressions, i per la visibilitat en la vida pública. Precisament enguany, el Dia de l'Orgull LGTBI està dedicat a la realitat trans i, de fet, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) acaba d'eliminar la transexualitat de la seua llista de malalties encara que, com va recordar la diputada, considera a les persones trans 'incongruents de gènere', “la qual cosa és absurda”, va afirmar Antonelli.

“Per a Paiporta és un orgull comptar amb la seua presència, perquè ha sigut una pionera activista LGTBI i defensora dels drets i llibertats de totes i tots, una dona valenta que va eixir de l'armari i ha viscut la vida com ella la volia viure, amb una trajectòria difícil, rica i que ens ha aportat molt”, va afirmar la regidora d'Igualtat, Maribel Albalat.

Trau l'Orgull Paiporta continuarà el pròxim 26 de juny amb el contacontes sobre diversitat per a tots els públics El viatge de Flop, a la Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz, on també s'inaugurarà la Biblioteca de Colors, una selecció d'obres relacionades amb la lluita del col·lectiu LGTBI per la igualtat i la conquesta de drets. Per últim, el 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull, hi haurà una pintada de banderes de l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament i al Poliesportiu.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.