L’alcalde de Foios acusa al PP d’haver tolerat i agreujat el desfalco del funcionari condemnat

2073

L’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha acusat al Partit Popular de “mentir i manipular” en el cas de la condemna al funcionari de l’Ajuntament i ha calificat de “cinisme majúscul que el Partit Popular demane explicacions al govern actual quan les accions delictives del funcionari van ocórrer durant els 8 anys que Héctor Bueno fou alcalde”.

Ruiz ha explicat al PP que “Bueno és responsable, in vigilando, que el funcionari condemnat no trobara obstacles en les seues accions delictives. La ruïna econòmica i la mala gestió financera i de personal en què el Partit Popular havia immers l’Ajuntament de Foios, va fer més fàcil el desfalco i va impedir que es detectara abans, amb la qual cosa es va empitjorar el resultat”.

L’alcalde ha recodat als populars que els 11.000 € defraudats a 19 veïns s’han detectat en els últims temps “gràcies a la tasca de depuració de les finances municipals que s’ha dut a terme per l’actual govern. L’anterior alcalde es va limitar a contractar, poc abans de deixar l’alcaldia, un informe extern de la recaptació de l’impost de plusvàlues, que li ha costat al poble 17.000 € i que no ha pogut ser utilitzat pel jutge, ni ha servit per a res, perquè estava mal practicat”.

Sobre la sentencia, Ruiz ha informat que “no ha hagut cap pacte bilateral entre Ajuntament i el funcionari, sinó una sentència de conformitat dictada pel jutge després que la fiscalia, la defensa i l’acusació particular, arribaren a un acord per posar fi a un procediment que dura més de dos anys, amb una reparació del dany causat i amb la completa inhabilitació del funcionari per al seu treball.

Per al govern actual, “la sentència s’ajusta als interessos municipals i és exemplaritzant:  dos anys de presó, una inhabilitació de 9 anys per al seu lloc de funcionari, la devolució dels diners sostrets i la condemna en costes. Continuar amb el procediment no garantia un millor resultat per als interessos de l’Ajuntament”.

Per últim, l’alcalde de Foios demanarà al PP que explique  “perquè haguera preferit allargar el procés, amb la sola pretensió d’agreujar la presó del condemnat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.