L'Ajuntament de Silla rep la primera proposta ciutadana d'enquesta popular

1133

Acollint-se al Reglament de Participació Ciutadana de Silla que entrà en vigor en 2016, un grup de veïns i veïnes de Silla ha presentat pel registre d'entrada de l'Ajuntament una petició d'Enquesta Popular. Hi demanen que una persona de manera particular puga llogar instal·lacions municipals per a realitzar esdeveniments privats, festes o celebracions.

En aquests moments, les instal·lacions municipals poden ser llogades per associacions del municipi però no per particulars. Les persones que fan la petició pensen que molta gent del municipi es podria beneficiar d'aquesta opció, ja que tindrien la possibilitat de realitzar esdeveniments particulars utilitzant locals municipals.

Presentada fa uns dies, la petició supera les 100 firmes necessàries perquè una proposta puga ser sotmesa a consulta popular mitjançant Enquesta Popular. “Ara cal fer una anàlisi de viabilitat tècnica, legal i econòmica, i decidir la millor forma de canalitzar la proposta”, segons el regidor de Participació Ciutadana, Salva Mestre, qui valora molt positivament la proposta veïnal perquè “és una primera proposta rebuda pels canals establerts al Reglament de Participació i esperem que a partir d'ara en vinguen moltes més perquè seria ideal que les enquestes populars es nodriren de les propostes veïnals directament”.

“Aquesta petició és un dels exemples de l'ús que la ciutadania té al seu abast gràcies al nou Reglament de Participació Ciutadana, no sols amb la participació en les enquestes populars sinó també fent propostes de millora del poble i de la convivència”, expliquen des del Govern municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.