Lourdes López Estreder i Candela Sedeño Sánchez, veus del tradicional Cant de la Carxofa

0
200

alaquas-fiestas-cant-carxofa

El passat dilluns 1 de setembre es va celebrar al Castell d’Alaquàs la Prova de Veu prèvia al tradicional Cant de la Carxofa. Un total de 22 xiquets i xiquetes s’han presentant enguany a aquest procés de selecció. Les aspirants seleccionades, entre les sis candidates que van quedar finalistes, van ser Lourdes López Estreder i Candela Sedeño Sánchez. La primera protagonitzarà el Cant Carxofa del Crist i la segona el Cant Carxofa de la Mare de Déu de l’Olivar.

L’acte, organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs, la Unió Musical d’Alaquàs, l’Associació Cultural Cant de la Carxofa, els Clavaris de la Mare de Déu de l’Olivar i els Clavaris del Crist 2013, va comptar amb un nombrós públic, entre ells l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García i representants de tots els col·lectius organitzadors La Jove Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs, sota la direcció de Miguel Ángel Lino, va realitzar l’acompanyament musical.

Aquesta tradició és una les més emotives per als veïns de la localitat, ja que permet rememorar any rere any la història local.

El Cant de la Carxofa, considerat com a Festa d’Interès Turístic de la Província de València, és una senya d’identitat i de la cultura d’Alaquàs. La peça que cantaran les xiquetes els pròxims dies 8 i 9 de setembre és una composició musical del segle XVII que tan sols perviu a municipis de l’àrea metropolitana com Alaquàs.

Mesos abans d’aquest gran dia, es realitza una convocatòria que es fa arribar a totes les escoles de la localitat. Els professors de música s’encarreguen de difondre aquesta oportunitat i, posteriorment, ajuden als alumnes interessats a inscriure-se’n a la Unió Musical d’Alaquàs. Una vegada apuntats, Rut Martínez García els prepara per a cantar la tradicional peça.

El Cant de la Carxofa en honor a la patrona d’Alaquàs es celebrarà el 8 de setembre a la Parròquia de la Mare de Déu de l’Olivar a les 20:30 hores. Mentre que el recital en homenatge al Crist tindrà lloc el 9 de setembre a la Plaça de la Constitució, també a les 20 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.