Milers de persones participen en la IX Festa de la Primavera d’Alaquàs

724

Alaquas. Festa de la Primavera 2014


L’Ajuntament d’Alaquàs va celebrar la XIX Festa de la Primavera d’Alaquàs, una de les activitats més tradicionals i amb més èxit d’Alaquàs donat l’alt índex de participació de la ciutadania. Milers de persones, entre associacions, entitats i veïns i veïnes participen i s’involucren cada any en aquesta jornada dividida en tres espais: infantil, jove i solidari, format per la Diada Solidària i el Joc Solidari. A més, i com a novetat d’enguany, l’Ajuntament d’Alaquàs va incorporar a la jornada festiva una exhibició canina i una mostra de ràpel, a càrrec de la Policia Local d’Alaquàs.

Les activitats s’iniciaren amb la benvinguda de tot l’alumnat participant en una nova edició del Joc Solidari organitzat per la Comissió Solidària. A les 10 hores es va iniciar el Joc Solidari, una de les activitats centrals dins dels projectes de cooperació internacional posats en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs i que està organitzat conjuntament amb la Comissió Solidària. L’objectiu d’aquesta activitat és recaptar fons per a projectes que aniran destinats a països del tercer món iconsisteix en ensenyar els xiquets i xiquetes, a través de proves i jocs, les diferències que hi ha als cinc continents. Els participants d’aquest Joc Solidari juguen per aconseguir diners que cada centre destina a un projecte seleccionat i respecte al qual s’ha treballat prèviament a les aules.

A les 11 hores del matí va començar també la tradicional Diada Solidària, una seguida d’activitats solidàries, venta de productes i tallers i la possibilitat de menjar al parc una ració de paella solidària amb beguda, amb l’aportació de 3 euros. Els diners obtinguts en aquestes activitats aniran destinats al projecte ALAQUÀS SOLIDÀRIA.

Al mateix temps s’iniciaren les activitats de l’espai infantil i jove en les que van participar nombrosses associacions i entitats d’Alaquàs. En aquest espai es van oferir tallers d’oci, atraccions, competicions esportives, regals i degustacions gastronòmiques.

A partir de les 12 hores es van donar a conèixer els participants del Joc Solidari, que arreplegaren els xecs simbòlics amb els que col·laboran en diferents projectes de cooperació internacional. L’Alcaldessa d’Alaquàs,  Elvira García Campos, va rebre a l’escenari a tots els col·legis participants així com també a les entitats col·laboradores.

En la jornada es va donar a conèixer l’acta del lliurament dels premis XXX Concurs de Plàstica i Literartura Infantil El Teuladí 2014.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.