Alaquàs convoca un ple extraordinari per demanar la construcció del Ciutat de Cremona després de les declaracions de Fabra

518

El pleno se trasladará del Ayuntamiento al colegio Ciutat de Cremona.
El pleno se trasladará del Ayuntamiento al colegio Ciutat de Cremona.

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha convocat per a demà dijous amb caràcter d’urgència un Ple Extraordinari per exigir a la Generalitat, concretament a la Conselleria d’Educació, com a administració competent en exclusiva en matèria educativa, la immediata construcció del col·legi públic Ciutat de Cremona. La sessió es celebrarà a les 19.00 hores de la vesprada als mateixos barracons on els alumnes reben classe des de l’any 2003.

García Campos s’ha mostrat “molt indignada” davant les declaracions que el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va realitzar ahir en el debat de política general de les Corts Valencianes, on va ometre la construcció del col·legi públic Ciutat de Cremona, ubicat en barracons des de fa vuit anys. “Aquesta situació és intolerable. Alaquàs és un poble digne i no vaig a consentir que es mantinga aquesta precarietat que els alumnes d’aquest centre educatiu vénen patint des de fa vuit anys”, ha declarat l’alcaldessa.

La primera edil ha tornat a denunciar la “falta de resposta i elusió de compromís” del Govern Valencià i en concret de la Consellera d’Educació, Cultura i Esports de la Comunitat Valenciana, MªJosé Català, que en una reunió celebrada en gener de 2011, es va comprometre personalment a licitar la construcció d’aquest centre educatiu ubicat en barracons des de fa més de vuit anys. Ha manifestat sentir-se avergonyida davant d’aquesta situació “més pròpia de països subdesenvolupats que de la Comunitat Valenciana moderna i avançada que tots desitgem però que no abastim”.

La comunitat educativa y l’Ajuntament d’Alaquàs han prés diverses accions en els últims anys per tal de denunciar la situació que pateix aquest centre d’ensenyament en el que estudien més de 500 alumnes. L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat a disposició tot el necessari per a la construcció del col·legi, principalmente, pel que respecta a la cessió del solar, amb llicència municipal d’obres atorgada el 28 d’octubre de 2010.

Elvira García ha recordat també que “l’Ajuntament ha atés tots i cadascun dels requeriments formulats per la Conselleria i per l’empresa pública CIEGSA, tot i insistint en l’enderrocament dels frontons, tanques i instal·lacions preexistents que hi havia en el solar cedit i que ara és un solar degradat, brut i mancat de condicions d’higiene i seguretat”.

1 Comentario

  1. Para eso cobrais ,para reuniros y coordinaros al hacer las reivindicaciones.
    Tambien os digo que podeis poner un fondo y entre todos sacar el
    proyecto adelante
    “Hay que tener iniciativa”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.