Acció Ecologista-Agró dóna la benvinguda a la primavera amb l’estrena de la Ruta de l’Aigua de Puçol

0
92
Bankia

El col·lectiu comarcal de l’Horta Nord de l’associació ecologista va celebrar el Dia Mundial de l’aigua el passat 27 de març gaudint dels camins de l’aigua de l’horta de Puçol i de la Marjal dels Moros. Quasi quaranta ciclistes participaren en esta biciexcursió. Els participants van estrenar la nova senyalització d’aquest itinerari realitzada per l’Ajuntament de Puçol.
La organització ecologista va organitzar el passat 27 de març una biciexcursió per la Ruta de l’Aigua de Puçol, un itinerari que va ser dissenyat pels propis membres d’Agró l’any 2007 durant un projecte de voluntariat per a posar en valor l’horta dels termes de Puçol, El Puig i Massamagrell. Al voltant de quaranta cicilistes de distintes associaciones i col.lectius participaren en l’excursió, que permet descobrir part de l’horta de Puçol, així com l’antiga marjal d’aquesta localitat i aprendre com funciona la xarxa de sèquies que va permetre eixugar la pròpia marjal per a transformar-la en conreus dora i taronger.

En 2010, l’Ajuntament de Puçol va incloure en la seua guia turística aquest recorregut, que el consistori va senyalitzar a petició de AE-Agró.La ruta acompanya l’aigua que brolla de la partida dels Ullals i que rega els cultius fins arribar a la platja, on gràcies a uns motors i unes turbines torna per la séquia del camí la Mar altra vegada a la partida dels Ullals, on inicia de nou aquest cicle.

Tanmateix, com van poder comprovar els 34 participants a la biciexcursió, la senyalització resulta encara insuficient, ja que no s’indiquen totes les desviacions i a més a més algunes de les senyals i punts informatius han començat ja a degradar-se.

Després de gaudir de la Ruta de l’Aigua i visitar les restes de la sénia del Malcriat, que malauradament va ser espoliada l’any passat, els ciclistes van recobrar forces a la platja de Puçol. A continuació, la biciexcursió va continuar per la Marjal dels Moros, on els esperava una grata sorpresa: una desena de flamencs descansava del seu viatge migratori cap el nord d’Europa en una de les llacunes de l’estany de Puçol. Després de contemplar durant una bona estona els flamencs, les corbes marines i les fotges de la marjal, els ciclistes van tornar a Puçol pels darrers passos del Túria, altra ruta que AE-Agró Horta Nord va dissenyar durant el voluntariat de 2007. Esta segona ruta, que discorre pel costat de la Marjal dels Moros, l’horta de Puçol i la Séquia de Moncada està pendent de ser senyalitzada per l’Ajuntament de Puçol. Des del col·lectiu comarcal d’AE-Agró s’espera que el consistori es decidisca finalment a senyalitzar-la. © Hortanoticias

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here