Acció Ecologista-Agró censa 6 tortugues nascudes ja a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell

283

Acció Ecologista-Agró i el Club Athlètic Massalfassar presentaren, en el Centre Cívic d’esta poble de l’Horta Nord, els resultats del Projecte Emys a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell. Fins al moment, s’han censat sis tortugues, dos en 2011 i quatre en 2012, nascudes en Rafalell i Vistabella.
Cinc anys després de la seua reintroducció per part de la Conselleria de Medi Ambient, la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) evoluciona favorablement en esta zona humida de l’Horta Nord, on els voluntaris del Projecte Emys d’AE-Agró han constatat per segon any consecutiu la reproducció d’esta espècie autòctona amenaçada.

El Centre Cívic de Massalfassar albergà la presentació dels resultats de la segona edició del Projecte Emys a la Marjal de Rafalell i Vistabella (Massamagrell), que enguany ha sigut desenvolupat pels voluntaris d’Acció Ecologista-Agró i del Club Athlètic Massalfassar.

Jorge Bonet, biòleg d’AE-Agró i coordinador del Projecte Emys en esta zona humida, va explicar que, gràcies al treball setmanal dels voluntaris, en 2012 s’ha pogut confirmar per segon any consecutiu la reproducció de la tortuga d’estany europea (Emys orbicularis) en esta marjal de l’Horta Nord, on l’any passat AE-Agró constatà per primera que esta espècie autòctona amenaçada estava criant en llibertat.

Fins al moment, s’han censat sis tortugues, dos en 2011 i quatre en 2012, nascudes en Rafalell i Vistabella. A més a més, els voluntaris del Projecte Emys també han recapturat una vintena d’Emys orbicularis reintroduïdes per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient en esta marjal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.