Xirivella ultima els preparatius de la celebració del Dia de l'Arbre

677

L'Ajuntament de Xirivella, per mitjà de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, està ultimant els preparatius de la celebració del Dia de l'Arbre 2017, que se celebrarà el pròxim dissabte 4 de febrer amb una plantació simultània i participativa en diferents llocs del municipi.

Xirivella Dia Arbre 2016

Durant les últimes setmanes les associacions i col·lectius han presentat les seues propostes de plantació. Enguany hi ha projectes de l'Agrupació Ecologista La Xiri, AMPA del CEIP Miguel de Cervantes, l'Associació del Comerç, l'Associació de Jubilats del Barri de la Llum, l'Espai Amistat, el Centre Jove, l'Associació Agroecològica Gira-sols i el col·lectiu UASP.

El dissabte 4 de febrer de matí membres d'estes associacions ajardinaran diferents solars municipals o aportaran diferents plantes a zones verdes pròximes a les seues seus. Però també desenvoluparan activitats interessants com el "geocatching", un treball de recerca i localització de tresors a través de mapes i tecnologia GPS amb el mòbil organitzat pel Centre Jove. Una altra activitat interessant serà el taller d'aprenentatge de la reproducció i sembra d'algunes plantes aromàtiques usant la tècnica d'esqueixos que organitzarà l'AA Gira-sols.

La celebració del Dia de l'Arbre també es farà a les escoles i instituts durant la setmana del 30 de gener al 3 de febrer. Els dos IES Ramon Muntaner i Gonzalo Anaya, i els col·legis Rei En Jaume, Miguel de Cervantes i Gregori Mayans participaran amb diferents propostes. Enguany, el Gregroi Mayans ix de l'escola per a plantar arbres i arbustos a la plaça de Sant Joan, al costat del centre. A més, el Rei En Jaume plantarà un lledoner a l'interior del recinte, un arbre gran i robust en memòria de Miguel Pastor, mestre de l'escola que va faltar l'any passat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.