Xirivella presenta al•legacions a projectes de la Conselleria i de l’EMSHI per protegir l’horta

411

L’Ajuntament de Xirivella continua amb el seu compromís amb la defensa de l’horta del municipi. Per este motiu, la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat ha presentat una sèrie d’al·legacions a dos projectes que afectaran la zona d’horta.

xirivella hortaEs tracta d’una banda de l’Anell Verd Metropolità, que està en fase d’estudi i execució per part de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, i d’una altra del projecte d’Interconnexió Transversal entre canonades d’aigua potable de la Xarxa Metropolitana d’Abastiment a Xirivella que du a terme l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics-Emshi.

Segons el regidor Boro Montroy, “la principal dificultat perquè siguen ateses les nostres demandes és que es tracta d’infraestructures amb projectes elaborats fa anys que ara es troben en un estat molt avançat. Són perfectament assumibles tècnicament, el problema ha sigut la falta de sensibilitat dels nostres anteriors governants en matèria de protecció del territori. No obstant això, confiem en la bona predisposició mostrada tant pels representants de la Generalitat com els de l’EMSHI”.

Es demana aprofitar camins rurals poc transitats

En concret, la Regidoria ha presentat un itinerari alternatiu a l’Anell Verd Metropolità al pas per Xirivella que aprofita camins rurals poc transitats i que evita afectar cap parcel·la d’horta. A més, amb la proposta es podria enllaçar a trams ciclistes actualment desconnectats de Xirivella, Picanya i Alaquàs.

Pel que fa a la xarxa d’aigua de l’EMSHI, es proposa que les canonades de grans dimensions previstes entre el camí del cementeri i la CV-36 vagen pel marge del Camí de Faitanar i el Camí del Molí de la Campaneta. Això evitaria travessar en diagonal els camps de cultiu i el deteriorament de l’horta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.