8 artistes de Torrent reinventen a Jaume I per a la II Setmana Cultural del 9 d’Octubre

6 lecturas

8 prestigiosos artistes de Torrent pertanyents a diferents generacions i disciplines artístiques i plàstiques (Jaume Mora, Rebeca Plana, Julián León, Eugenio Simó, Vicent Barón, Vicent Ortí,  Raul Martínez i Carmen Romero) plenaràn d’art la II Setmana Cultural commemorativa del 9 d’Octubre.

torrent-setmana-cultural-9-octubre

Un poliedre regular de 8 cares coronat pel casc també figurat del Rei Jaume I, servirà de suport als 8 artistes que aniràn donat forma a la figura a la que la societat torrentina rendirà homenantge el dia 9.

 

A banda de la part més artistica, Torrent es plenarà d’activats. Aixi la Torre, testimoni de la història dels torrentines i torrentines, estarà oberta durant tota la setmana en jornades de matí per als escolars acompanyats de l’actuació musical i poemari del grup ARGILA; i per les vesprades per a tots aquells que vullguen descobrir-la o revisitar-la, després de la instal·lació de la nova barana que permet sense riscos visitar la terrassa. Per si fora poc, “A la Lluna de Torrent” convida a visitar la Torre de nit, literalment a fosques acompanyats només d’uns quinquets i de la música medieval d’un grup de corda de la Uniói Musical de Torrent divendres 7.

Cultura i tradició es reserven un seient privilegiat durant la setmana. El primer ve de la mà de la Falla Barri Cotxera amb el concurs biennal d’indumentària valenciana “Narci García” que celebra ja la 27ena edició. Un concurs que reivindica la indumentària autòctona del poble, i que enguany lluirà gràcies a la passarel.la i el muntatge audiovisual que l’Ajuntament ha preparat per dignificar i fer més atractiu al públic assistent la desfilada dels vestits.

Música per a totes les edats amb els concerts als peus de la Torre i oberts a tot el públic de CA al Vent la nit de dissabte 1, de l’Agrupació Musical els Majors de l’Horta Sud el dissabte 8, al que seguirà l’actuació del grup teatral JujaTeatre. Diumenge 9, serà el torn del Concert extraordinari del dia dels valencians i valencianes de la mà de la Banda Simfònica de la UMT i que farà de cloenda junt a focs d’artifici a la processó cívica tradicional.

Els més menuts també estan convidats. Cada vesprada, allà on s’instal·le el poliedre amb els artistes, un grup d’animació infantil convidarà a tots el vianants i xiquets que es passegen a fer les seues pròpies “reinterpretacions de Jaume I” en fulls i material de pintura per formar part d’un gran mural que quedarà exposat junt a La Torre el dia 9 d’Octubre. Un Correllengua al que participaran veïns vinguts de diferents localitats de la comarca i una partida de pilota valenciana amb l’Escola del Trinquet de Torrent rematen tan atractiva programació.

Per últim, este any la processó cívica s’obrirà amb la participació de la Muixeranga La Torrentina i amb tots els grups de balls de la capital de l’Horta Sud units per a ballar la Xaquera de Torrent.

Tots aquells interessats poden consultar la programació en la pàgina web i les xarxes socials de l’Ajuntament de Torrent i en el díptic informatiu que es podran trobar en la planta baixa del consistori.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí