Puçol programa quatre dies d’activitats en valencià pel 9 d’Octubre

8 lecturas

Del 8 a l'11 d'octubre se celebra ‘Viu en valencià’, la programació d'actes a Puçol entorn del Dia dels Valencians: un concert rock que servix a més per a presentar el nou disc de Kave Kanem, un cercavila amb tabal i dolçaina, cant d'estil i danses populars, el discurs institucional de l'alcaldessa, la tapa solidària i un taller de doblatge en l'institut.
Davall el lema ‘Viu en valencià’, l'Ajuntament de Puçol, en col•laboració amb distints col•lectius de la població, ha organitzat distintes activitats per a promoure la cultura valenciana en àmbits com la música, la política, l'educació i els mitjans de comunicació.

La programació comença el dilluns 8 d'octubre, a les 23 hores, en l'Espai Jove, amb el ‘Concert pel valencià’. La presentació del segon CD del grup Kave Kanem es realitza amb un concert de rock en què a més actuen Mox i El Trineu Tanoka. La gran novetat d'este concert és que els primers 150 espectadors que acudisquen al local tindran com a obsequi un exemplar del CD ‘A viure!’ de Kave Kanem.

El dimarts 9 d'octubre, al matí, tres activitats se sumen a la celebració amb el títol genèric ‘La nostra festa’. A les 13.00 hores, cercavila amb dolçainas, tabal, danses populars i un grup de cant d'estil de l'Horta. L'actuació comença en el carrer Alacant i continua per l'avinguda València, el carrer Sant Joan, fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament, on a les 14.00 hores es realitza el discurs institucional a càrrec de l'alcaldessa, Merche Sanchis.

Finalitzat l'acte institucional, es reinicia el cercavila fins a l'aparcament de l'antiga estació de Renfe, on se celebra la Tapa Solidària. La recaptació de les tapes servides durant tot el dia serà per a ajudar Tomás Esteve, el xiquet de Puçol que patix paràlisi cerebral.

A més, amb l'arribada de les autoritats municipals, està prevista l'entrega de premis de la segona Ruta de la Tapa, celebrada a Puçol de l'1 al 9 de setembre, tant als tres bars més votats pel públic com a la guanyadora del viatge sortejat entre tots els veïns participants en la ruta.

Per a tancar el programa, el dijous 11 al matí, en l'Institut d'Educació Secundària, es realitza un taller de doblatge en valencià, una forma divertida i útil de comprendre la dificultat i al mateix temps el rigor que fan falta per a poder mantindre viva la llengua en els mitjans de comunicació i també en l'educació.

‘Viu en valencià’. “No és només un eslògan, sinó una autèntica invitació a viure la nostra festa, la festa del 9 d'octubre, i viure-la en el carrer, en l'ajuntament, en l'institut i, com no podia ser de cap altra manera, també de forma solidària”, apunta l'alcaldessa Merche Sanchis. “Encara que siguen temps difícils, no devem mai oblidar les nostres arrels, la nostra cultura i la nostra història. Per això vos esperem a tots per a apostar junts pel valencià, naturalment”, conclou.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí