Puçol i Picassent garanteixen el dinar dels xiquets necessitats també durant l’estiu

1703

Els ajuntaments de Puçol i Picassent són dos dels que a l’estiu enceten diferents programes i projectes per tal de mantindré les necessitats nutricionals dels menors més vulnerables cobertes.

A Puçol, a més del menjador de l’escola d’estiu que estarà obert durant el mes de juliol, aquest any s’ha creat un nou programa denominat Dine a casa per al mes d’agost i l’última setmana de juny i la primera de setembre. Les famílies rebran una targeta moneder que hauran d’emprar per a comprar aliments bàsics. A més, aquelles famílies que que per les seues circumstàncies socioeducativas es caracteritzen per presentar dificultats per gestionar-se adequadament, rebran la guia i l’acompanyament d’educadors socials municipals els qui, en col·laboració amb els propis usuaris, planificaran menús setmanals, determinaran els ingredients requerits per a la seua preparació i gestionaran un pressupost setmanal que hauran d’optimitzar al màxim.


D’altra banda, Dine a casa comptarà amb dos tipus de tallers. El primer serà el de compra i despensa en el qual, a través d’un acompanyament a diferents establiments locals, es tractarà de capacitar a les famílies, per a desembolicar-se amb autonomia a l’entorn del comerç. El segon serà un taller de cuina. A través de 9 sessions que s’impartiran, les famílies podran aprendre a elaborar guisats bàsics.

Finalment, per a completar les actuacions, durant el mes de juliol, la totalitat dels beneficiaris del programa tindran el compromís i l’oportunitat d’adquirir el carnet de manipulador d’aliments, requerit en molts oficis vinculats a l’àmbit de l’hostaleria.

A Picassent, cap casa sense menjar

A l’estiu, cap casa sense menjar és el nom de la campanya que cada any, i des de fa 6, posa en marxa l’Ajuntament de Picassent a través de la Regidoria de Benestar Social. La selecció prèvia ha sigut realitzada amb la coordinació dels Serveis Socials municipals i els centres escolars del municipi, tot i valorant cada cas en particular.

Les famílies beneficiàries podran canviar els tiquets, única i exclusivament, per productes de primera necessitat: carn, peix, congelats, fruita i verdura, als tres supermercats que la cadena Consum té a Picassent. Així ho ha explicat el regidor de Benestar Social, Carles Silla: “Un any més, l’Ajuntament posa en marxa esta campanya per garantir l’alimentació dels menuts en situació de vulnerabilitat. Cal destacar que, enguany s’ha incrementat l’ajuda passant dels 180 a 220 euros per menut”.

El projecte en qüestió ha sigut seleccionat per l’Obra Social La Caixa i ha rebut una subvenció de 10.000 euros per part d’esta entitat. Segons Noelia Guillem, directora d’una de les sucursals de Picassent, “ens ha paregut un programa d’atenció a la infància que encaixava a la perfecció amb la idea que buscàvem des de les dos oficines locals per contribuir amb les ajudes que l’Obra Social posa a la nostra disposició. Es tracta d’un col·lectiu molt desprotegit com són els menuts. És una manera de col·laborar amb elles i ells, i per extensió amb les seues famílies i d’esta manera garantir que les seues necessitats bàsiques estiguen cobertes. Es tracta d’un projecte que evita la discriminació, engloba al  menor i també a les seues famílies, i queda així dins de la nostra població, per la qual cosa ens va agradar molt i per això oferim la nostra col·laboració. Esperem poder seguir contribuint durant molts anys juntament amb l’Ajuntament amb accions similars”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.