Mislata inicia el ‘Mes de la llengua’ amb l'exposició ‘Connectats pel valencià’ i un recital de poemes d'Estellés

513

Amb el propòsit de fer valdre la llengua pròpia i el seu potencial com a vehicle de vertebració del territori, la regidoria de Promoció del Valencià de Mislata ha organitzat per primera vegada un programa municipal que, amb el nom de Mes de la Llengua, inclou diferents activitats per a fomentar l'ús del valencià.

exposicio-connectats-pel-valencia-5La primera d'elles és l'exposició Connectats pel valencià que es va inaugurar ahir de vesprada en el Centre Jove del Mercat. Es tracta d'una mostra itinerant de la Diputació de València que recull les diferents campanyes de promoció del valencià impulsades des de la Unitat de Normalització Lingüística de la institució provincial.

L'exposició fou inaugurada pel regidor de Promoció del Valencià, Ximo Moreno, i la cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Immaculada Cerdà.

La mostra presenta cartells, murals i diversos suports publicitaris que expliquen el vocabulari específic de temes com els aliments, les festes autòctones i la seua indumentària tradicional, les parts del cos o els instruments de banda. Es tracta d'il·lustracions creades pels alumnes de l'Escola d'Art i Superior de Disseny per a les campanyes que posteriorment es difonen amb la col·laboració de les oficines municipals de promoció del valencià dels diferents ajuntaments.

A més de l'exposició, l'acte va comptar també amb un xicotet homenatge a la figura del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. Diversos veïns i veïnes de Mislata s'animaren a recitar els poemes més coneguts d'Estellés amb l'acompanyament musical d'un violoncel.

L'exposició es completa amb un expositor que arreplega tots els llibres de Vicent Andrés Estellés que formen part de l'arxiu bibliogràfic municipal, una iniciativa de la regidoria de Biblioteques que, com sol ser habitual, va acompanyada d'una completa guia de lectura elaborada per la mateixa Biblioteca Municipal de Mislata.

La programació del Mes de la llengua continuarà este divendres amb la programació d'un espectacle de l'humorista valencià Eugeni Alemany. El popular còmic i presentador actuarà en el Centre Cultural amb En persona guanye. Les entrades són gratuïtes i s'arrepleguen en la Casa de la Dóna i el mateix Centre Cultural.

A més, el pròxim 26 de setembre, coincidint amb la celebració del Dia europeu de les llengües, Mislata presentarà el seu Voluntariat pel valencià, una iniciativa municipal organitzada en col·laboració amb Escola València que pretén fomentar l'ús del valencià a través de la formació de parelles entre valencià i castellanoparlants.

Les activitats del Mes de la llengua es completen amb la difusió en els col·legis d'una campanya de vocabulari bàsic en quatre idiomes (valencià, castellà,  anglés i francés) i la presentació del logo de la Regidoria de Promoció del Valencià.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.