Meliana comença les obres per a la reforma integral del carrer Juli Benlloch

0
287

L’Ajuntament de Meliana ha iniciat les obres per a la remodelació integral del carrer Juli Benlloch, que connecta el pas a nivell de l’estació del metro amb la CV-300. L’obra ha estat adjudicada a l’empresa Sogeser, Servicios Integrales, SL d’Alboraia per 282.571,93 euros. És tracta d’una inversió corresponent al Pla d’obres i serveis municipals de la Diputació 2018-2019 (SOM).

Com explica l’alcalde i responsable d’Urbanisme, Josep Riera, “les actuacions afecten tant el clavegueram com la xarxa separativa de pluvials -en aquest cas també al c/ Ramón y Cajal, per on han començat les obres-; es faran les voreres i es col·locaran les conduccions dels diferents subministraments, es millorarà el jardí i s’ubicarà una illa de contenidors soterrats a l’inici del carrer”.

Cal recordar que en aquest carrer hi ha trams on encara no hi ha clavegueram i es fa servir l’antiga xarxa de séquies. Es tracta d’una obra molt reclamada pel veïnat. Les obres s’allargaran fins a final d’any.

El responsable també recorda: “aquesta actuació forma part del condicionament de tot un eix que vertebra el nucli urbà en direcció oest-est on ja s’ha executrat diferents obres dins de la planificació que s’havia fet i que s’han anat realitzant els últims anys”. Així, primer es va resoldre el problema urbanístic de la cruïlla dels carrers Sol i Garrigosa amb l’enderrocament d’una casa i la urbanització de la zona.

També es va adequar el pàrquing de la plaça de la Llibertat i es va construir la rotonda de connexió del c/ Garrigosa amb els carrers Miguel Hernández i Aragó. Recentment, s’ha prolongat el c/ València fins a l’entorn de l’estació i s’ha adequat el pàrquing del c/ Sor Isabel de Villena. Amb les obres del c/ Juli Benlloch, es finalitzaran les actuacions municipals i només faltarà la construcció de la rotonda d’accés a Meliana i Foios, a la CV-300, competència de la Generalitat, que en breu licitarà les obres.

Finalment, Riera torna a insistir: “totes aquestes actuacions tenen la finalitat de millorar la trama urbana i facilitar un nou model de mobilitat pel nucli urbà”. En els pròxims mesos, a la zona també s’instal·larà una de les dos estacions de bicicletes de préstec previstes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.