Marco recolza en la FEMP alliberar l'estalvi dels ajuntaments per a fer front a la crisi de la covid-19

10 lecturas

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, com a membre de la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha recolzat una iniciativa per a reclamar que els ajuntaments puguen fer ús íntegre dels seus romanents i el seu superàvit per a fer front a despeses generals i inversions que tenen causa en els efectes de la pandèmia de la COVID-19, així com mesures de flexibilització dels impactes que aquest ús genere en l'avaluació dels paràmetres d'estabilitat pressupostària, regla de despesa i sostenibilitat financera. Marco ha secundat així la proposta municipalista per a la reconstrucció econòmica i social davant la covid-19 que es va aprovar en la Junta de Govern celebrada aquest divendres de manera telemàtica.

"Hem aprovat un document amb dos pilars fonamentals per a la reactivació econòmica i social de l'administració local", ha indicat Marco. L'alcaldessa ha apuntat que, amb aquesta mesura, "des de la FEMP insistim en la necessitat que els ajuntaments, que són l'administració més pròxima a la ciutadania, puguem fer ús dels nostres romanents i del nostre superàvit, que es flexibilitze la regla de despesa i que puguem fer front amb garanties a la crisi per coronavirus". D'aquesta forma, amb el document 'Pilars Locals per a la reactivació econòmica i social de l'administració local', els ajuntaments sol·liciten que els estalvis generats en l'àmbit local puguen servir de "palanca d'acció contra els efectes presents i futurs" de la pandèmia.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que l'Ajuntament de Castelló ja ha aprovat destinar el 20% del seu superàvit (quasi 350.000 euros) a despesa social per coronavirus, una mesura aprovada sobre la base dels Reials decrets llei 8/2020 i 11/2020, de 17 i 31 de març, respectivament, de mesures urgents extraordinàries i complementàries per a fer front a l'impacte econòmic i social de la covid-19. Aquesta normativa permet destinar fins al 20% del superàvit pressupostari a finançar despeses corrents i d'inversió en serveis socials i polítiques de promoció social. La proposta aprovada des de la FEMP recull poder fer ús íntegre i disposar dels 'estalvis' dels ens locals per a despeses generals i inversions per a afrontar els efectes de la covid-19.

El document aprovat per la Junta de Govern de la FEMP inclou com a segon pilar la petició de creació d'un Fons d'Impuls per a la Recuperació Econòmica i Social, amb destinació a totes les Entitats Locals per a ser destinat a la recuperació social i econòmica, així com un fons de sosteniment del transport públic col·lectiu urbà que cobrisca el dèficit generat durant la crisi per coronavirus.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí