Les primeres assemblees ciutadanes celebrades a Meliana permeten tractar uns seixanta temes

458

Al llarg d’abril i maig, l’equip de govern de l’Ajuntament de Meliana ha organitzat quatre assemblees participatives obertes a la ciutadania, les primeres d’estes característiques que es convoquen al municipi. Hi han participat més de cent persones i s’han tractat uns seixanta temes diferents.

Mosmel04051Segons explica la regidora de Transparència i Participació Ciutadana, Laura Peris, “hem fet una primera roda de contacte en què tot l’equip de govern hem exposat els temes que estem portant endavant des de les diferents àrees i, alhora, hem rebut i atés totes les consideracions que la ciutadania ens ha volgut traslladar”. Les assemblees s’han realitzat en diferents edificis municipals de diferents punts del poble, incloent-hi el nucli de Roca, per tal de recollir també les necessitats concretes de cada zona.

La responsable de l’àrea valora molt positivament el fet que “hem pogut conéixer de primera mà inquietuds i problemàtiques que ens ajuden a marcar la nostra agenda de treball”. Així, per la insistència i la repetició dels temes, s’han confirmat o s’han evidenciat alguns àmbits d’actuació prioritaris.

En este sentit, segons la regidora, “s’evidencia la preocupació social per la desocupació i les possibles respostes des de l’Ajuntament, però també preocupen molt els temes vinculats a la gent gran, especialment, les prestacions i els servicis més especialitzats, com ara la necessitat d’un centre de dia; els temes vinculats a la via pública, com ara la neteja, la recollida selectiva o el comportament de les mascotes; o els temes de seguretat viària i de manteniment dels carrers i places”. També altres temes importants com ara l’IBI, la construcció del nou centre educatiu programat per la Generalitat o el pavelló cobert multiusos pendent des del 2009.

D’altra banda, l’alcalde de Meliana, Josep Riera, afirma que “estos contactes amb la ciutadania ens ajuden a planificar i enfocar algunes de les actuacions de la legislatura, però també a resoldre temes concrets i puntuals”. Com a exemple, ja s’ha millorat la senyalització viària de l’auxiliar de l’autovia, la V-21, s’ha ubicat un espill a l’eixida del c/ Sant Vicent, s’ha netejat algun solar o es millorarà l’accés a la platja.

Finalment, Peris avança que des de la seua àrea “es pretén continuar este tipus de contactes amb la ciutadania, amb este i altres formats, per tal de potenciar la participació i la implicació continuada dels veïns i de les veïnes de Meliana en la gestió del poble”. Així, la intenció és fer les pròximes activitats a la tardor, abans de l’elaboració dels pressupostos del 2017.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.