L’associació Amics de la Música de Meliana viatjà a Austria per a un intercanvi musical i cultural

0
190

Meliana-banda-musica-austriaDel 28 de juliol fins el 7 d’agost, l’Associació Amics de la Música de Meliana ha vitjat fins a Austria per a realitzar un intercanvi musical amb la banda austríaca de Schwanberg (Spielgemeinschaft Schwanberg-St. Peter). Al viatge han participat 61 persones entre músics de la Banda i Orquestra, membres de la Junta Directiva i representants de l’Ajuntament.

Schwanberg és una població d’uns 5.000 habitants situada en la regió austríaca d’Estiria, a uns 50 km de la capital, Graz, i a 240 de Viena, capital del país. Durant l’estada a Àustria, gran part dels músics han sigut allotjats per famílies de músics austríacs, el que ha fet que els músics melianers hagen entrat en contacte amb la cultura i la música d’aquell país en primera persona.

La Banda de l’Associació Amics de la Música de Meliana ha participat en diferents esdeveniments musicals, com a la Strandfest de Schwanberg (Festa anual organitzada pels músics de la banda austríaca) on ha realitzat dos concerts i una desfilada, o a la festa dels Bombers voluntaris de St. Ana, on van realitzar un concert a més de 1.000 metres d’altura. Totes les actuacions van rebre una calorosa acollida per part del públic austríac, que va gaudir amb un repertori farcit de música de la nostra terra.

Durant l’estada a Schwanberg, les representacions de les dos bandes (en el cas de la de Meliana encapçalada per la presidenta Amparo Montañana i pel director José Vicente Herrera) intercanviaren informació i s’obsequiaren amb diferents presents. També se n’intercanviaren l’alcalde de Schwanberg, Karlheinz Schuster, i la primera tinent d’alcalde de Meliana, Maria Pilar Asensio, qui va obsequiar el munícep austríac amb un quadre de mosaic de Nolla.

A més a més, el viatge també ha tingut la sua vesant turística i de visita cultural a diferents ciutats europees, com ara San Remo, Verona, Venècia, Viena i Salzburg.

Com a continuació d’aquesta experiència, l’estiu que ve visitaran Meliana els músics de la Banda de Schwanberg, per a que coneguen el poble i les nostres tradicions de primera mà i poder completar així aquest intercanvi musical i cultural.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.