L’Arc de Sant Martí lluirà a Manises I Picassent en motiu del Dia Internacional contra la LGTBfòbia

1082

Els ajuntaments de Manises i Picasent preparen diversos actes per a celebrar el Dia Internacional contra la LGTBfòbia, que se celebra el dimecres, 17 de maig, i per a participar a les activitats organitzades pel col.lectiu Lambda València.

En 1990 l’Assemblea General de l’OMS va eliminar l’homosexualitat de les llistes de malalties mentals. Aquest fet va suposar una cita important en la lluita del moviment LGTB, una lluita que, encara continua activa. A més a més, en 2017 la Comunitat Valenciana ha aprovat la Llei Integral per a les persones Trans, a l’avantguarda d’Europa.

Segons paraules de la regidora de Diversitat Afectivosexual de l’Ajuntament de Manises, Pilar Gómez, “aquest 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBfòbia, des de l’Ajuntament de Manises mostrem públicament el nostre rebuig contra aquesta plaga que, encara hui, ens continua colpejant”.

A més a més, la regidoria de Diversitat Afectivosexual de l’Ajuntament de Manises ha dut a terme una sèrie d’accions al llarg de la ciutat que consisteixen en la pintura amb els colors de l’arc de Sant Martí de diferents elements del mobiliari urbà. D’una banda, s’han pintat pivots situats a les voreres d’alguns carrers o rotondes de Manises, d’altra, s’han pintat uns arcs de ferro situats a un jardí. L’objectiu principal d’aquestes accions és reivindicar el dia Internacional contra l’LGTBfòbia.

Picassent celebra el Dia Internacional contra l’homofòbia

L’Ajuntament de Picassent també ha programat diverses activitats dirigides a tot tipus de públic amb l’objectiu de fer visible la diversitat sexual a la nostra societat.

Les Regidories de Benestar Social, Igualtat i Educació de l’Ajuntament de Picassent s’han portat a terme unes activitats per tal de fer visible la diversitat de la nostra societat, les quals, van dirigides des dels més menuts fins a la gent més major.

Entre els actes programats destaca la projecció de la pel·lícula Freeheld, unes xerrades de sensibilització als instituts dirigides als i les adolescents, un conta contes i unes activitats lúdiques sobre la col·lecció de llibres “Contes Familiars” per a menuts de 0 a 5 anys, així com també una mostra de curts del festival “Mostra la Ploma” del Col·lectiu Lambda.

“Amb esta campanya volem combatre la discriminació per raó de l’orientació sexual, així com reafirmar el nostre compromís de treballar per la igualtat, el respecte, els drets i la llibertat de totes les persones”, segons ha afirmat l’alcaldessa Conxa Garcia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.