El projecte del PGOU de Torrent planteja una ciutat de 100.000 habitants a l’any 2025

1904

El nou projecte del Pla General d’Ordenació Urbana, encarregat a la mercantil IDOM per part de l’Ajuntament de Torrent, planteja la construcció potencial de 9.036 nous habitatges amb un horitzó de població de 100.000 habitants per a l’any 2025, segons ha criticat Compromís per Torrent.

plano PGOU TorrentSegons esta formació política, les partides o zones del terme municipal on s’ha projectat aquest increment de població són les de Monte-Real, Morredondo, El Vedat, la Marjadella, la Foieta, el Pantà, MonteLevante, Santo Domingo i el Safranar.

Compromís per Torrent afirma que al ‘nou’ PGOU “s’han ratllat com a noves zones de sòl industrial tota la partida de l’Alter Alt, el Rajolar, més pràcticament tota la superfície corresponent a la zona del Mas de Don Pedro. Amb aquesta planificació la zona de polígons es duplicaria, passant de les 87’5 hectàrees contemplades al vigent P.G.O.U a les 162’03 proposades ara pel PSOE de Torrent”.

Per contra, Compromís ha criticat que “les úniques noves zones verdes són les actuals cotxeres de Ferrocarrils de la Generalitat, més una xicoteta franja a la Marjadella, atés que a la zona de ponent del Vedat, corresponent al Camí de la Mala Pujada, també s’ha projectat una franja enjardinada, però suposaria envair les zones de secà i els contraforts boscosos del propi Vedat”.

Per al portaveu de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, “el govern de  Jesús Ros està reproduint el mateix model urbanístic que va provocar la bombolla immobiliària i la posterior crisi econòmica, “sembla que no sàpien fer una altra cosa encara que la realitat tossudament els diga el contrari”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.