L’Ajuntament insta a empresa i treballadors de la neteja de Catarroja a arribar a un acord

0
1687

Després de coneixer la vaga que farn els treballador del servei de neteja viària i recollida de residus sòlids, l’Ajuntament de Catarroja ha demanat a l’empresa Valoriza i als seus treballadors que facen un esforç per negociar i arribar a un acord que desbloquege la vaga indefinida convocada per la plantilla.

contenedores basura CatarrojaEl consistori s’ha posat en contacte amb les dues parts per tal d’instar-los a que reprenguen les negociacions i arriben a punts de consens per evitar una vaga que afectaria a un servei essencial per a la població. Tant l’empresa com els treballadors acudiran a un acte de mediació laboral el pròxim dilluns i el consistori espera que hi hagen punts de trobada.

L’equip de govern s’ha reunit amb responsables de Valoriza després que els sindicats hagen sol.licitat la intervenció de l’Ajuntament de Catarroja perquè “el conflicte no provoque conseqüències innecessàries a la població”.  Els ha instat a escoltar les demandes de la plantilla i a fer un esforç per negociar una solució.

El consistori recorda que ha heretat un contracte amb Valoriza que cobreix el servei de neteja viària i recollida de residus sòlids per un valor d’uns 2 milions d’euros anuals. El document es va signar en 2006 i té una vigència de 20 anys.

L’actual equip de govern respecta i defensa els drets dels treballadors i treballadores i per això, a partir de 2015 tots els contractes signats incorporen clàusules socials perquè les condicions de treball siguen dignes.

L’Ajuntament també ha recordat que seguirà amb atenció les negociacions i que demanarà a les dues parts que es complisca la legalitat per tal que el conflicte laboral no afecte al servei que proporciona l’empresa adjudicatària a la població.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here