Iniciativa pregunta en Les Corts sobre les causes de l’últim incendi al barri del Quint i la tardança dels bombers

0
67
Bankia

Iniciativa per Mislata, mitjançant el seu grup parlamentari Compromís a Les Corts, ha realitzat una bateria de preguntes per tal de comprendre els orígens de l’últim incendi patit a la població. Així mateix, aquesta presentació de preguntes van dirigides a l’administració autonòmica per a conèixer les dificultats que varen provocar que el cos de bombers tardara quasi mitja hora en arribar al lloc de l’incendi.
El passat 2009 la població de Mislata ha vist com dos incendis s’originaven al seu terme, un a l’inici i l’altre just a les acaballes de l’any. En el primer d’ells un nadó perdia la vida, a l’altre la fortuna impedia que els inquilins de tot un edifici corregueren la mateixa sort. Encara que els dos incendis semblen tindre orígens ben diferents els resultats devastadors han estat semblants.

En aquest sentit, i pel que fa al més recent en el temps, l’actuació dels equips d’emergència ha estat lenta i qüestionada. Per això, Iniciativa ha preguntat sobre la raó de la tardança de l’equip de bombers tot i que veïnat i Policia Local i Nacional havien comunicat el foc instants després de produir-se.

Iniciativa vol també conèixer a traves d’aquest registre adreçat al Consell si existeix alguna previsió d’actuacions per a solucionar problemes com els incendis i els seus derivats per a la població de Mislata en el Pla d’Emergències contra Incendis. En aquest sentit, esperen una resposta sobre la reacció calculada o prevista en el mateix pla d’emergències contra incendis per a la població de Mislata, que sobrepassa els 46.000 habitants i no disposa de parc de bombers propi.

Per a la formació política, no es pot entendre que els equipaments de bombers que s’ocupen de la població de Mislata hagen de vindre de les poblacions de Torrent o Paterna quan existeix un parc mòbil prop de l’Hospital General que podien tindre una acció més directa i molt més ràpida sobre Mislata.

Culpa del fem

Iniciativa per Mislata ha denunciat que el fem s’amuntega en els contenidors i fora d’ells amb una relativa quotidianitat. S’agreuja aquest fet en dates com les nadalenques en que el fem sobrepassa les quotes normals.

“Amb tot, la propagació del foc va estar facilitada per una manca de previsió dels serveis de neteja del consistori a l’hora de retirar fem, plàstics, vidres i cartró dipositats front la façana que va cremar”, assegura Iniciativa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here