Foios pagarà en els pròxims mesos 430.000 euros en factures d’exercicis passats

1146

L’Ajuntament de Foios va aprovar en el ple extraordinari de dimarts, destinar 430.000 € a pagar les factures de l’anomenat compte 413, és a dir, factures per productes i servicis de proveïdors que en el seu dia es quedaren sense pagar per falta de consignació pressupostària.

La gran majoria de les factures reconegudes són anteriors al canvi de govern del 2015, fins i tot moltes d’elles, anteriors al Pla de Proveïdors del 2012, un préstec habilitat per l’Estat per a socórrer els municipis perquè pagaren el deute amb els proveïdors.

Per a l’alcalde, Sergi Ruiz, “la diferència amb aquell Pla, és que hui l’Ajuntament pagarà prop de mig milió d’euros a pulmó, amb recursos propis, sense el finançament de l’Estat i sense recórrer a l’endeutament, la qual cosa suposa un gran esforç econòmic i de tresoreria que l’Ajuntament de Foios fa per a saldar un deute que, en molts casos, els proveïdors ja havien donat per perdut”.

Durant els dos primers anys, el govern de coalició format per Compromís, PSOE i Volem Foios, segons Ruiz, s’ha bolcat en resoldre la greu situació econòmica, financera i de tresoreria que arrossegava l’Ajuntament, regularitzant especialment el pagament a proveïdors, molt castigats fins ara per les administracions, que han passat de cobrar amb retards de més d’un any a cobrar quasi puntualment.

El regidor d’Hisenda, Gumer Ynarejos, també s’ha mostrat molt satisfet al afirmar que “La responsabilitat del nou equip de Govern queda palesa amb estes mesures. En els dos últims anys ha quedat reflectida la bona gestió ja que l’herència era molt negativa. Hem equilibrat els comptes i sanejat la comptabilitat de l’Ajuntament”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.