Finalitzada la retirada del fibrociment al col·legi Jaume I de Catarroja

1427

L'ajuntament de Catarroja ha anunciat que les obres de retirada del fibrociment del teulat del CEIP Jaume I El Conqueridor ja han acabat. La reforma, a càrrec de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha servit per a evitar que este material puga desprendre’s amb toxicitat.

Finalitzada la retirada del fibrociment al col·legi Jaume I de CatarrojaAixí, els operaris han treballat durant els mesos de juliol i agost retirant la teulada exterior del col·legi que data de l’any 1977 i estava construïda amb este material. El problema que presenta el fibrociment és que utilitza l’amiant, un component que inhalat pot provocar malalties respiratòries.

Per això, amb l’objectiu d’evitar riscos per a professorat i alumnat derivats de la degradació del fibrociment, la Conselleria va ordenar retirar-lo de tots aquells centres escolars que l’utilitzaven.

A banda de la modificació de la coberta de l’edifici, s’ha reformat el sostre intern de les aules. Entre la teulada i el sostre s’ha aplicat també una capa aïllant que servirà per a regular la temperatura dins les classes.

A més, aprofitant que una de les aules cobertes pel sostre de fibrociment era la que s’empra com a gimnàs, també s’ha augmentat l’altura del sostre, ajustant-se a les necessitats d’este espai, i s’han instal·lat focus.

A la fi d’esta intervenció, l’Empresa Pública de Serveis de Catarroja (ESERCA) ha pres el relleu repintant les aules per a deixar-les a punt de cara a l’inici del curs escolar el dilluns 11 de setembre.

Per altra banda, este estiu també començaren les reformes del sòl i les finestres del Centre d’Educació de Persones Adultes Esteve Paluzié que, previsiblement, acabaran al llarg de setembre.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.