Èxit de la tercera edición del festival de cultura urbana ‘Rafelbunyol, final de trajecte’

780

Aquest cap de setmana va tenir lloc la tercera edició del Festival de cultura urbana ‘Rafelbunyol, final de trajecte’ amb molt bons resultats i una gran participació d’artistes de l’spray. Un festival de cultura urbana que es celebra per tercer any consecutiu amb el mateix objectiu amb el qual va nàixer: utilitzar l’espai públic com a lloc de participació ciutadana, respectant la propietat privada i distanciant-se de qualsevol acte vandàlic.

El RFT començà a les 10 h del diumenge, als murs del camp de futbol municipal, amb una Jam de Graffiti en la qual participaren 20 artistes, representatius de l’estat actual del grafifti en la Comunitat Valenciana: Chiquitin i la seua crew, el grafiter local Herer i d’una selecció de cinc artistes realitzada per ell i la presència de l’artista multidisciplinari Edu Bermejo.

A més, seguint el compromís de l’Ajuntament pel foment de la igualtat, va ser un esdeveniment en el qual també participaren dones, en concret cinc dones graffiteres que ens impressionaren amb les seues obres: Alex, Debhi, Carmen, Bea i Julia.

A les 10:30 h, al costat de la Jam, començà el taller juvenil L’Art de Participar. Un taller pràctic, impartit pel col·lectiu De Tripas Aerosol, de les diferents tècniques d’utilització artística dels sprays per a la realització de graffitis i d’art urbà.

La jornada concloïa amb un recital de poesia i rap al saló d’actes de la Casa de la Cultura que va comptar amb la presència de Tesa i Charly Efe, acompanyats únicament a la percussió per Agustín Torres, convertint aquest recital en un espectacle íntim i diferent.

Tesa considerada actualment la màxima representant del rap cantat en valencià, presentà els temes del seu últim àlbum Al-Tesa. A la vegada, el poeta urbà Charly Efe, presentà el seu últim treball discogràfic Dioses y monstruos i recità poemes dels seus poemaris Los Elegidos i Nunca digas nunca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.