El Teatre Escalante alça el teló para la seva temporada 2020/21

15 lecturas

La diputada del Teatre Escalante, Glòria Tello, amb el programador en trànsit, Gabi Ochoa, van presentar la nova temporada de l’Escalante “en la qual hem canviat les formes, obrint-nos a diverses convocatòries per a garantir la transparència i la igualtat d’oportunitats. Una nova forma de procedir, una forma més democràtica, més participativa, més transparent i en la qual totes i tots els professionals tenen accés a treballar amb nosaltres”, ha explicat Tello.

Presentació de la nova temporada.

En la convocatòria s’han seleccionat tres obres: ‘Cremallera’, de Sonia Alejo, obra que va ser reconeguda amb el Premi de Teatre Infantil Escalante 2018; ‘Rebel·lió’, de Marea Danza; i la tercera i última la producció pròpia ‘Lluna’, de l’Horta Teatre. Lluna havia quedat pendent de la passada temporada i ha estat reprogramada.

En el cas de ‘Cremallera’, premi teatre infantil Escalante 2018, trobem un text compromès i una mirada fonamental als xiquets i xiquetes als camps de refugiats. Serà la primera producció i s’estrenarà a novembre d’enguany, 2020, al Teatre El Musical.

La peça de dansa ‘Rebel·lió’ està inspirada en el clàssic d’Orwell ‘Rebel·lió a la granja’, una proposta creada per Marea danza i dirigida per La teta calva. Esta proposta s’estrenarà a Dansa València 2021 dins del cicle ‘Danseta pels més menuts’ a abril del 2021.

‘Lluna’, de L’Horta Teatre i creada per Juan Pablo Mendiola, és una proposta de la temporada passada que no es va poder dur a terme per motius de força major. És un espectacle visual i una experiència que combina arts escèniques, poesia, ciència i tecnologia, amb la cura i el treball sempre impecable de Juan Pablo Mendiola i l’Horta Teatre. Es representarà al Teatre Principal entre febrer i març 2021.

Respecte als cicles, hi ha una nova incorporació. El cicle s’anomena ‘Joves’ i es plantegen propostes d’arts escèniques dirigides a la joventut, a partir del 12 anys. Un cicle que acollirà al mes d’octubre 3 propostes: ‘Fiesta fiesta fiesta’, una proposta de Lucia Miranda i la companyia Cross Border Project i una mirada a la interculturalitat als instituts; ‘Spoiler alert’ de la companyia La Lola Boreal, que barreja noves tecnologies, milenials, centenials i dansa i teatre; i finalment ‘Conservando memoria’, premi millor autoria a Feten 2020 i un viatge als records dels nostres avis de la companyia Patio Teatro.

La col·laboració amb Russafa escénica arrancarà la temporada el 30 de setembre amb ‘Los protagonistas’ de la companyia El Conde de Torrefiel. Es tracta d’un dispositiu escènic pensat per al públic més jove a qui se li oferix una situació de ficció per a construir una experiència vital.

La resta de cicles són els mateixos que altres temporades. En este cas a Escena diversa podrem vore-lo en dos moments de la temporada: a desembre 2020 i gener-febrer 2021. Tindrem circ de la mà de Trocola circ i el seu divertiment ‘Emportats’, la barreja de teatre, titelles i audiovisual en un viatge pel mediterrani amb ‘Peregrinos’ de El Pavón Teatro Kamikaze i Violà Producciones i la bogeria de Gorakada a la seua adaptació de ‘Pinocchio’. I també una vibrant adaptació del 20.000 llegües de viatge submarí a ‘Nautilus’ de la companyia valenciana La Negra, la màgia i la visualitat de Maduixa amb ‘Lú’, (espectacle que ajornarem del danseta 2020) i una història de bruixes sense bruixes de la companyia Marie de Jongh amb ‘Ikimilikiliklik (mi pequeña)’.

A nadal continuarà el cicle Nadal a l’Escalante que es representarà al Teatre Principal i que tindrà dos companyies: Títeres etcètera portarà un concert amb grans animals titelles visualment sorprenent en ‘Soñando el carnaval de los animales’ i l’humor, la diversió i l’aventura de ‘Crusoe’, adaptació de la companyia Markeliñe.

El Menut teatre, el cicle pel xiquets menors de 5 anys, es retomarà tal i com estava esta temporada passada, ja que no es va poder fer ningú dels espectacles. Les 4 propostes eren: ‘Sabates noves’ de Teatre de l’Home Dibuixat, la proposta de dansa ‘Blink flash duncan’, el plaer del joc al circ en ‘Cache-cache’ i una proposta d’arts vives on els xiquets poden pintar a Johnman en ‘Blanko’.

Per últim, continua el cicle per a adults, Teatre de la memòria, en col·laboració amb la delegació de Memòria històrica de Diputació de València i amb l’Aula de teatre de la Universitat de València on, després de cada espectacle hi haurà un col·loqui amb la companyia i experts del tema tractat en l’espectacle.

Les quatre propostes són: ‘Estos días azules’, de la companyia de dansa CocinandoDanza sobre la vida de Machado; arts vives de la mà de Societat Doctor Alonso en ‘Y los huesos hablaron’, teatre-documental amb ‘Homenaje a una desconocida’ de la companyia valenciana Teatro de la Catrina, nomenada als premis Max, i finalment ‘Vidas enterradas’, una coproducció entre 4 companyies espanyoles, entre elles la valenciana l’Om Imprebís, que és una adaptació del programa del mateix nom de la cadena Ser.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí