El sopar popular amb 3.000 persones marca l'inici de les Festes Populars 2016 de Paiporta

628

Les Festes Populars 2016 de Paiporta van començar aquest dimecres amb les primeres activitats de la programació, entre les quals va destacar el tradicional sopar popular, que va congregar a vora 3.000 persones al Carrer Jaume I. Aquesta activitat és fixa en les festes de la localitat, i serveix al veïnat per juntar-se i retrobar-se amb amigues, amics i familiars. L'Ajuntament s'encarrega del muntatge de taules i cadires, i de la beguda i l'aperitiu, mentre que els veïns porten el seu propi entrepà. El sopar va ocupar bona part d'aquesta artèria principal de Paiporta.

festes populars paiporta Entre les primeres activitats, i com a novetat d'enguany, també va tindre bona acollida el passacarrer amb tres batucades, que ompliren els carrers de música i festa des de tres places diferents del poble fins a la placeta del Casino, on es varen reunir les formacions per donar inici a l'activitat de les casetes de festa, en la seua nova ubicació. Una desena d'entitats i associacions han muntat aquestes festes al Carrer Antonio Machado, i van animar la zona fins a la matinada. festes populars paiporta (1)

En altre punt de la localitat, es va produir el concert del grup Tardor, que repassaren en un potent directe les cançons dels seus treballs Una ciutat invisible i Revolució de l'estat latent.

Les Festes Populars de Paiporta continuen aquest dijous amb protagonisme per als més menuts, la tradició i la música dels 60 i els 70. A les 11.00 i les 17.00 hores, el carrer Sant Joan de Ribera acollirà un gran parc infantil, amb diferents atraccions per als més menuts. L'activitat de les 19.00 hores també tindrà protagonisme de les xiquetes i xiquets paiportins, al tractar-se de l'Entrada infantil de Moros i Cristians, a la Plaça Major. Mitja hora més tard, al carrer Primer de Maig, se celebrarà una partida de galotxa. festes populars paiporta (2)

A les 20.30, enfront de l'església de Sant Jordi, es portarà a terme la Dansà en honor a Sant Roc, seguida de l'actuació del Grup de Danses El Forcat, a les 21.00 hores, a la Plaça Major. Per últim, Piedras Azules i Los Ribersom repassaran en directe els grans èxits de la música dels 60 i 70 amb la seua actuació a la Plaça Senyera.

Quant a l'activitat d'aquest divendres, comença la competició de tir i arrossegament, des de les 10.00 hores, al llit del barranc, activitat que anirà seguida de la confecció dels fanalets per a la Festa del Melonet, que tindrà la seua cercavila quan caiga la nit, a les 21.00 hores. A les 19.30 hores, xiquetes i xiquets seran també protagonistes en la XVIII Volta a Peu Infantil. A les 22.30 hores, la Placeta del Bollo acollirà la nit de bureo de folklore valencià.

A la mateixa hora, però al carrer Sant Antoni, es projectarà la pel·lícula Perdiendo el norte, en una nit de cinema a la fresca, mentre que a les 23.00 hores se celebrarà el JoveRock'16, concert amb tres bandes de rock valencianes: Indefinits, Nuclear Winter i Banda Fidelidad. Per últim, a les 00.00 hores, tindrà lloc la Retreta dels Moros i Cristians, pels carrers del poble entre la Plaça Xúquer i l'Auditori Municipal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.