El projecte del Voluntariat pel Valencià reuneix a 15 parelles lingüístiques a Paiporta

1211

El Voluntariat pel Valencià és el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià. A Paiporta, el projecte ha aconseguit reunir en aquesta ocasió a 15 parelles lingüístiques.

Amb el Voluntariat pel Valencià es vol obrir una porta a totes les persones que senten la necessitat o el desig d’aprendre valencià, tant a les que acaben d’arribar com a aquelles que ja fa temps que hi són però encara no s’han llançat a parlar la nostra llengua. Per superar les barreres i decidir-se a parlar en valencià, es planteja una oferta “integradora, oberta i positiva perquè són moltes les persones que desitgen utilizar el valencià per a comunicar-se i necessiten situacions reals de la vida per a fer-ho”.

També les persones que aprenen valencià a les aules necessiten completar l’aprenentatge de la llengua oral. El Voluntariat pel Valencià pot ajudar-los a superar la posible inseguretat que provoca l’ús d’una nova llengua.

El Voluntariat no és un programa d’ensenyament, no són classes de valencià sinó converses lliures de temes diversos, i no cal tindre cap titulació. La llengua de les converses ha de ser sempre el valencià, encara que per a l’aprenent això podría suposar un gran esforç al principi, que poquet a poquet es va superant.

Els voluntaris son persones que habitualment parlen en valencià i volen dedicar una hora a la setmana a conversar en valencià amb una altra persona, que no el parla i vol aprendre a parlar-lo, o que té coneixements bàsics de valencià i el vol practicar per parlar-lo amb més fluïdesa.

L’aprenent és una persona que vol aprendre a parlar en valencià o simplement el vol practicar per perdre la vergonya i adquirir fluïdesa; d’aquesta manera arribarà a parlar en valencià amb naturalitat.

En la campanya d’enguany a Paiporta participaran al voltant de 35 persones, entre voluntaris i aprenents, que formaran 15 parelles lingüístiques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.