El projecte del Voluntariat pel Valencià reuneix a 15 parelles lingüístiques a Paiporta

0
150
Bankia

El Voluntariat pel Valencià és el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguen destinar una hora a la setmana (durant un mínim de 10 setmanes) a conversar amb persones que volen llançar-se a parlar en valencià. A Paiporta, el projecte ha aconseguit reunir en aquesta ocasió a 15 parelles lingüístiques.

Amb el Voluntariat pel Valencià es vol obrir una porta a totes les persones que senten la necessitat o el desig d’aprendre valencià, tant a les que acaben d’arribar com a aquelles que ja fa temps que hi són però encara no s’han llançat a parlar la nostra llengua. Per superar les barreres i decidir-se a parlar en valencià, es planteja una oferta “integradora, oberta i positiva perquè són moltes les persones que desitgen utilizar el valencià per a comunicar-se i necessiten situacions reals de la vida per a fer-ho”.

També les persones que aprenen valencià a les aules necessiten completar l’aprenentatge de la llengua oral. El Voluntariat pel Valencià pot ajudar-los a superar la posible inseguretat que provoca l’ús d’una nova llengua.

El Voluntariat no és un programa d’ensenyament, no són classes de valencià sinó converses lliures de temes diversos, i no cal tindre cap titulació. La llengua de les converses ha de ser sempre el valencià, encara que per a l’aprenent això podría suposar un gran esforç al principi, que poquet a poquet es va superant.

Els voluntaris son persones que habitualment parlen en valencià i volen dedicar una hora a la setmana a conversar en valencià amb una altra persona, que no el parla i vol aprendre a parlar-lo, o que té coneixements bàsics de valencià i el vol practicar per parlar-lo amb més fluïdesa.

L’aprenent és una persona que vol aprendre a parlar en valencià o simplement el vol practicar per perdre la vergonya i adquirir fluïdesa; d’aquesta manera arribarà a parlar en valencià amb naturalitat.

En la campanya d’enguany a Paiporta participaran al voltant de 35 persones, entre voluntaris i aprenents, que formaran 15 parelles lingüístiques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here