El ple de Picassent demana a la CHX una “ràpida i eficaç neteja del barranc”

369

L’Ajuntament de Picassent ha instat oficialment a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer perquè netege el barranc de Picassent i que ho faça d’una manera periòdica. L’objectiu és previndre qualsevol tipus d’incidència o perill sobre la població.

barranc-picassentEn el Ple Municipal corresponent al mes de setembre, tots els grups polítics (PSOE, PP, Compromís, Ciudadanos i Canviem entre tots) han aprovat una moció per demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) perquè “actue ràpidament davant la greu situació en que es troba el barranc de Picassent al seu pas per la població, i també per nombrosos trams pels que passa pel terme municipal”.

Una proposta presentada per la coalició Compromís i que es va convertir en institucional al ser primerament consensuada amb el govern socialista local, el qual va introduir dos esmenes al text, i en segon lloc, al comptar la proposta definitiva també amb els vots a favor de la resta dels partits de l’oposició.

La regidora de Medi Ambient va explicar en el ple tots els passos que s’havien seguit davant, segons Lola Albert, la “inacció de la CHX”. Una falta de resposta que va obligar a l’actual equip de Govern en el seu dia a adreçar-se a altres administracions perquè pogueren solucionar un problema que va arrossegant-se des del passat any 2011.

Hem acudit al servei tècnic ambiental de la Diputació de València perquè actue davant la passivitat de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Després dels permisos adients i de les nombroses actuacions que han de fer, sabem que en breu les brigades de la Diputació vindran per millorar l’actual estat del barranc”, explicà Albert.

En la moció presentada es demana també que es cree una comissió de seguiment per part de les dos entitats, Ajuntament i CHX, per tal de fer un seguiment d’este enclau local i evitar possibles incidents i perillositat de cara a la població i que es faça una neteja exhaustiva de tot el llit del barranc. El text també contempla que es reprenga el projecte aprovat de la restauració medi ambiental del barranc, el qual, va ser aparcat unilateralment per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.