El nou reglament faller de Torrent dona llibertat a les comissions sobre l'ús de la banda

872

El ple ordinari de a l'Ajuntament de Torrent aprovà per vot nominal el reglament faller que entrarà en vigor a setembre després que el regidor de Cultura, Alfred Costa, presentara una esmena in voce a petició dels màxims representants de cada comissió que recollia esta sol·licitud.

En primer lloc i després d'una explicació detallada del regidor de l'àrea, es va aprovar el corpus del reglament a excepció de l'article 48.2, punt este que havia generat debat dins del món faller, però que igualment va anar endavant en una segona votació per la qual es va tornar al quórum existent de 2011 en relació a l'ús de la banda.

"Durant tot este temps, la presentació en bloc de tots els articles a modificar junt a l'article 48.2 relatiu a la banda, ha bloquejat en cas de votació negativa l'aprovació de tot el reglament. Temps en el que els 29 presidents i presidentes de les comissions de la ciutat han estat valorant fórmules alternatives", segons explica el regidor de Cultura, Alfred Costa.

Per a Costa, la voluntat per resoldre l'assumpte d'alguns presidents, que han treballat des de dins per generar esta nova majoria, i la incorporació d'alguns nous presidents a l'assemblea i que han valorat el consens com l'eixida més raonable, "ha fet possible l'aprovació, incloent-hi la modificació de l'article 48.2 que recupera el consens faller de 2011 relatiu a la banda".

Segon explica el regidor de Cultura, "l'aprovació que no s'ha alentit o bloquejat de manera intencionada, sinó que es tracta d'un tema amb molta sensibilitat", per això la regidoria va proposar que el vot fóra nominal. D'esta manera cada regidor va votar en consciència si recolzava la formulació de la proposta de modificació original que obligava a portar la banda o votava a favor de deixar la lliure l'opció a les mateixes comissions falleres.

Després d'aprovar-se, Costa es sentia satisfet, a l'igual que alguns dels representants de la festa que varen acudir al ple i afirmà que "totes les decisions que s'han de prendre també han d'anar reforçant la declaració de Patrimoni Universal de les Falles on textualment es posa en lletres grans un conjunt de valors com ara la llibertat, la tolerància, la participació, l'esperit de fraternitat i els principis fonamentals d'igualtat".

"Una sèrie de valors que han de permetre deixar les portes obertes al procés de decisió de les dones a les falles i generar els contextos necessaris de democràcia que han de prevaldre, i no generant obligacions o prohibicions. A Torrent, al món faller, i des de diferents regidories s'està treballant de valent amb Premis d'Igualtat per donar la consideració que pertoca a la dona, i eixe serà el camí", va concloure el regidor després de l'aprovació del reglament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.