El nou regidor de Paiporta Guillem Montoro serà el primer home trans amb càrrec públic de les institucions valencianes

1544

Guillem Montoro prendrà possessió el pròxim dijous 25 de gener del seu càrrec com a nou regidor de Transparència, Modernització i Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Paiporta. Montoro entra en l'equip de Govern per Compromís en substitució d'Encarna Signes, que va renunciar a la seua acta de regidora en la sessió plenària del passat mes de desembre per motius personals. Montoro serà així el primer home trans amb càrrec polític a les institucions valencianes.

El nou regidor de Paiporta té 22 anys i és titulat com a Tècnic en Atenció Sociosanitària i Tècnic Superior en Promoció d'Igualtat de Gènere. Malgrat la seua curta edat, té una llarga trajectòria com a activista pel drets del col·lectiu LGTBI, ha sigut coordinador provincial de la Fundación Daniela, i s'ha encarregat de proporcionar assessorament, atenció i orientació a menors i joves trans, així com a les seues famílies.

La pressa de possessió de Guillem Montoro com a regidor és un fet històric, “tot un pas endavant en la visibilització i la conquesta d'espais públics d'aquest col·lectiu, ja que es tracta del primer home trans que serà regidor en la història de les institucions públiques valencianes”. També és una de les primeres persones d'aquesta condició que es converteix en càrrec públic a tot l'Estat Espanyol.

Montoro és membre de Compromís des de l'any 2014, i va participar en l'elaboració de la Llei Integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere, més coneguda com la 'Llei Trans'. El pròxim dimarts compareixerà en roda de premsa a l'Ajuntament de Paiporta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.